Cedíte cestoviny cez sitko Ak cedíte cestoviny cez sitko a voda, v ktorej sa varili, vám zároveň odteká do drezu, robíte zásadnú chybu. Práve tá je totiž cenným prínosom pre dokonalé jedlo. Je ideálna ako základ do omáčok a polievok, keď podlievame mäso či zeleninu alebo ako prirodzené zahusťovadlo. „Niektoré hrnce mávajú dokonca pridané sitko, ale dá sa kúpiť aj samostatne. Prípadne môžete cestoviny z hrnca vybrať kliešťami,“ vysvetľuje Missy Robinssová. SNÍMKA: Pixabay
StoryEditor

Cedíte cestoviny cez sitko? Robíte jednu zo zásadných chýb pri varení, odkazuje šéfkuchárka

25.05.2022, 00:00
  • Talianska gastronómia je pre mnohých tou najobľúbenejšou a ako vieme, jedným z jej hlavných pilierov sú cestoviny.
  • Napriek tomu, že sa cestoviny považujú za jedlo, ktoré len ťažko možno pokaziť, opak je pravdou.
  • Existujú tu pravidlá, ktoré keď dodržujete, nielenže v niektorých veciach ušetríte, ale najmzážitok z jedla posuniete na vyššiu úroveň.
  • Známa a úspešná šéfkuchárka prezradila, ktorým chybám sa treba pri varení a príprave jedál z cestovín vyhnúť. 

Napriek tomu, že práve Taliani sú považovaní za majstrov špičkovej gastronómie v oblasti cestovín, popularita tejto potraviny je aj u nás je veľmi veľká. A ak aj vy patríte k tým, ktorí si ich skúšajú pripraviť doma, no nikdy nechutia tak ako v špičkovej talianskej kuchyni, máme pre vás zopár dobrých rád.

Portál Bloomberg priniesol poznatky úspešnej a známej  šéfkuchárkou Missy Robbinsovou, ktorá sa špecializuje na taliansku kuchyňu. Vo vyjadreniach pre magazín zhrnula najčastejšie chyby, ktorých by sme sa mali pri varení cestovín vyvarovať.

V galérii si pozrite, o ktoré ide: 

Missy Robbinsová

  • Americká šéfkuchárka, držiteľka Michelinskej hviezdy v dvoch reštauráciách a súťažila v šou Top Chef Masters.
  • Missy Robbinsová pochádza z Brooklynu.
  • Počas piatich rokov pracovala ako šéfkuchárka v reštaurácii Spiaggia v rokoch 2003 až 2008 v Chicagu, ktorá bola v tomto meste považovanú za jednu z top talianskych reštaurácií.
  • Je zameraná na kvalitnú taliansku a regionálnu taliansku kuchyňu.
  • Na jeseň 2008 sa vrátila do New Yorku, aby sa stala šéfkuchárkou A Voce Madison a A Voce Columbus.
  • Stala sa jedným z najlepších nových šéfkuchárov časopisu Food and Wine Magazine v roku 2010.
  • V roku 2016 si otvorila prvý samostatný podnik Lilia, ktorý si krátko na to vyslúžil tri hviezdičky od New York Times.
  • Naposledy bola ocenená ako najlepšia šéfkuchárka v New Yorku v roku 2018 zas nadáciou Jamesa Bearda.
  • Je úspešnou autorkou kníh o varení a gastronómii a jej druhá kniha, PASTA, vyšla v októbri 2021.
01 - Modified: 2022-05-17 15:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tukožrúty, ktoré máme rovno pod nosom: Z týchto dvanástich zázračných potravín sa najľahšie chudne
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 05 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 11:11