Cedíte cestoviny cez sitko
Ak cedíte cestoviny cez sitko a voda, v ktorej sa varili, vám zároveň odteká do drezu, robíte zásadnú chybu.
Práve tá je totiž cenným prínosom pre dokonalé jedlo.
Je ideálna ako základ do omáčok a polievok, keď podlievame mäso či zeleninu alebo ako prirodzené zahusťovadlo.
„Niektoré hrnce mávajú dokonca pridané sitko, ale dá sa kúpiť aj samostatne. Prípadne môžete cestoviny z hrnca vybrať kliešťami,“ vysvetľuje Missy Robinssová. SNÍMKA: Pixabay
StoryEditorCedíte cestoviny cez sitko? Robíte jednu zo zásadných chýb pri varení, odkazuje šéfkuchárka
- Talianska gastronómia je pre mnohých tou najobľúbenejšou a ako vieme, jedným z jej hlavných pilierov sú cestoviny.
- Napriek tomu, že sa cestoviny považujú za jedlo, ktoré len ťažko možno pokaziť, opak je pravdou.
- Existujú tu pravidlá, ktoré keď dodržujete, nielenže v niektorých veciach ušetríte, ale najmzážitok z jedla posuniete na vyššiu úroveň.
- Známa a úspešná šéfkuchárka prezradila, ktorým chybám sa treba pri varení a príprave jedál z cestovín vyhnúť.
Napriek tomu, že práve Taliani sú považovaní za majstrov špičkovej gastronómie v oblasti cestovín, popularita tejto potraviny je aj u nás je veľmi veľká. A ak aj vy patríte k tým, ktorí si ich skúšajú pripraviť doma, no nikdy nechutia tak ako v špičkovej talianskej kuchyni, máme pre vás zopár dobrých rád.
Portál Bloomberg priniesol poznatky úspešnej a známej šéfkuchárkou Missy Robbinsovou, ktorá sa špecializuje na taliansku kuchyňu. Vo vyjadreniach pre magazín zhrnula najčastejšie chyby, ktorých by sme sa mali pri varení cestovín vyvarovať.
V galérii si pozrite, o ktoré ide:
Missy Robbinsová
- Americká šéfkuchárka, držiteľka Michelinskej hviezdy v dvoch reštauráciách a súťažila v šou Top Chef Masters.
- Missy Robbinsová pochádza z Brooklynu.
- Počas piatich rokov pracovala ako šéfkuchárka v reštaurácii Spiaggia v rokoch 2003 až 2008 v Chicagu, ktorá bola v tomto meste považovanú za jednu z top talianskych reštaurácií.
- Je zameraná na kvalitnú taliansku a regionálnu taliansku kuchyňu.
- Na jeseň 2008 sa vrátila do New Yorku, aby sa stala šéfkuchárkou A Voce Madison a A Voce Columbus.
- Stala sa jedným z najlepších nových šéfkuchárov časopisu Food and Wine Magazine v roku 2010.
- V roku 2016 si otvorila prvý samostatný podnik Lilia, ktorý si krátko na to vyslúžil tri hviezdičky od New York Times.
- Naposledy bola ocenená ako najlepšia šéfkuchárka v New Yorku v roku 2018 zas nadáciou Jamesa Bearda.
- Je úspešnou autorkou kníh o varení a gastronómii a jej druhá kniha, PASTA, vyšla v októbri 2021.
01 - Modified: 2022-05-17 15:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tukožrúty, ktoré máme rovno pod nosom: Z týchto dvanástich zázračných potravín sa najľahšie chudne
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor?
02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme!
03 - Modified: 2024-10-02 11:00:00 - Feat.: - Title: Gastroenterológ Ladislav Kužela: Naše črevá môžu rozhodnúť aj o tom, kto sa nám páči
04 - Modified: 2024-10-08 13:54:03 - Feat.: - Title: Chystá sa výnimočné podujatie pre všetkých gurmánov a nadšencov gastronómie. Na Slovensko zavíta MEGA hviezda
05 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor