Len málokto si pri pochutnávaní na chrumkavej bagete, oblátke alebo voňavom rezni spomenie na karcinogény, ktoré tieto potraviny obsahujú. Možno je načase začať premýšľať nad tým, čo vlastne jete.
Štatistiky totiž hovoria jasne. Ročne pribudne na Slovensku viac ako 25 000 nových prípadov rakoviny a je tiež druhou najčastejšou príčinou smrti.
Príčinou rakoviny môže byť okrem genetických dispozícií alebo zlého životného prostredia tiež nevhodné stravovanie. Server naturalon.com dal dohromady zoznam potravín, ktoré pravdepodobne každý deň jete a ktoré môžu prispievať k vzniku rakoviny.
Pozrite si vo fotogalérii potraviny, ktoré ohrozujú vaše zdravie:
Zdroj: iDnes.cz
01 - Modified: 2006-10-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Abramovič má nové eso
01 - Modified: 2024-05-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Prekvapivý zabijak z útrob brucha. Ako si zachrániť pankreas
02 - Modified: 2024-05-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Slané nástrahy pre naše telo: Ako nájsť rovnováhu a prečo nie dobré soliť tou himalájskou?
03 - Modified: 2024-05-31 11:00:00 - Feat.: - Title: Nádory na mozgu sa snažili operovať už v starovekom Egypte. Odhaľuje to nový výskum na 4000-rokov starej lebke
04 - Modified: 2024-05-31 11:53:09 - Feat.: - Title: Abstinuje už desať rokov: Bývalá alkoholička opísala päť znakov, podľa ktorých zistila, že je závislá. Znejú ti povedome?
05 - Modified: 2024-05-30 11:11:56 - Feat.: - Title: Ste na počítači takmer neustále? Takto sa zbavíte digitálnej únavy očí