Prečítajte si rozhovor s Rastislavom Neupauerom, výkonným riaditeľom Mäsovýroba Štefan Knižka.
Údeniny boli v minulosti tradičnou súčasťou jedálnička našich predkov. Ako ich vyrábal váš dedo Štefan Knižka?
Vyrábal ich tradične tak, ako bol naučený, tie receptúry sú vo svojej podstate jednoduché, dedia sa z pokolenia na pokolenie, či už v mäsospracujúcich podnikoch, alebo v rodinách, kde je domáca zabíjačka a výroba domácich mäsových výrobkov súčasťou rodinných tradícií. Základom sú kvalitné suroviny: čerstvé vychladené mäso,
prírodné koreniny, prírodné črevá a dodržanie predpísaných postupov pri ich spracovaní.
Po roku 1989 začali prichádzať do slovenských obchodov trošku iné údeniny – mali krajšiu farbu, menila sa ich chuť, vzhľad. Prečo ste vo vašej firme trvali na tom, že bude pokračovať v tradícii a vyrábať akoby „po s...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2018-04-24 08:35:35 - Feat.: 0 - Title: Už žiadne vegánske klobásy ani slanina. Francúzsko zakáže zavádzajúce názvy
02 - Modified: 2018-11-21 06:30:11 - Feat.: 0 - Title: Slanina, mlieko alebo čipsy: Takto vyzerá 200 kalórií v porciách bežných potravín
01 - Modified: 2025-12-05 13:00:00 - Feat.: - Title: FOTO Kúsok od Rožňavy vyrástla 17-metrová vyhliadková veža. Dovidíš z nej až na Vysoké Tatry
02 - Modified: 2025-12-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Piatkový krčmový kvíz #40: Sledovali ste udalosti posledného týždňa? V tom prípade si s týmito otázkami poradíte ľavou zadnou
03 - Modified: 2025-12-04 10:06:50 - Feat.: - Title: Hyundai odhalil štýlovú novinku do mesta. Poteší výbavou, ale aj rozumnou cenou
04 - Modified: 2025-12-02 23:00:00 - Feat.: - Title: FOTO Slovenská krása zasnežených skanzenov: Prejdite sa po ich stopách cestou do našej minulosti
05 - Modified: 2025-12-02 12:54:03 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Čo Slovákov stojí rozšafnosť Ficovej vlády