StoryEditor

Šéfkuchár Michal Konrád: Ak sa niekto pustí do rozvozu jedál, ide mu o prežitie. My sme riskovať nechceli

23.04.2020, 00:00
Známy slovenský šéfkuchár prezradil, ako sa gastrobiznis vyrovnáva s koronakrízou, aj odvrátenú stranu podnikania so streetfoodom.

Michal Konrád je jedným z najznámejších šéfkuchárov na Slovensku. Ako kuchár začínal v ružinovskej pizzerii a vo vinárni na Námestí SNP. Vareniu sa venoval v Londýne aj na Cypre. Po rokoch strávených v zahraničí nakoniec zakotvil v bratislavskej reštaurácie Fou Zoo, kde pracoval a tvoril deväť rokov.

Aktuálne sa venuje  streetfoodovému projektu Bao Brothers, ktorý vymenil za Fou Zoo, ako však sám hovorí "odchod neľutuje". V rozhovore pre HN nám prezradil, ako vyzerá jeho podnikanie v aktuálnej koronakríze, prečo sa postavili proti rozvozu jedál, aj ktoré prevádzky sú podľa neho najohrozenejšie:

Po odchode z Fou Zoo ste spustili vlastný streetfoodový projekt Bao Brothers. Ako to s ním vyzerá teraz v rámci koronakrízy?

Na máj sme mali naplánované, že sa pustíme aj do podnikania v rámci kamennej prevádzky, vzhľadom na okolnosti sme sa však k tomu nedostali. Čo sa týka streefoodu, sme v takom stave hibernácie a nič sa nedeje. Po vzájomnej dohode a v rámci bezpečnosti sme sa dohodli, že do rozvozu nejdeme, takže oddychujeme a sme doma.

Takže ste od rozvozu upustili najmä kvôli bezpečnosti?

Aj kvôli tomu, okrem toho každý z nás má rodičov v rizikovom veku, preto sme nechceli to riziko podstupovať. Museli by sme chodiť do obchodu po tovar, roznášať, stretávať sa s rôznymi ľuďmi.

Bolo to pre nás riziko, ktoré sme sa rozhodli eliminovať. To bol j...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-12 09:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Každú sekundu sa predajú desiatky hamburgerov, jeho príbeh začína u Čingischána 02 - Modified: 2024-09-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Osamelosť ako jeden zo stavebných kameňov človeka: Ako ju uniesť a v čom je skrytý jej potenciál? 03 - Modified: 2024-08-30 08:05:59 - Feat.: - Title: Taliansky kuchár ponúka pizzu s melónom. V Neapole vyvolal medzi ľuďmi obrovskú vlnu nevôle 04 - Modified: 2024-08-20 08:00:00 - Feat.: - Title: Účet, pri ktorom ti zabehne. Pozreli sme sa, v ktorých európskych hlavných mestách zaplatíš za večeru najviac a najmenej 05 - Modified: 2024-08-18 07:00:00 - Feat.: - Title: Dovolenka v exotike je aj o jedle. Prinášame zoznam domácich špecialít, ktoré na výlete nemôžeš vynechať
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. september 2024 17:37