StoryEditor

Známi slovenskí šéfkuchári vystríhajú. Na toto si dajte v reštauráciách pozor

29.10.2021, 15:00
Na to, ktorým jedlám by sme sa mali vyhnúť, sme sa spýtali známych slovenských šéfkuchárov.

Keď si vyrazíme do reštaurácie či do podniku, platíme nielen za priestory, atmosféru, servis, ale - a najmä - za jedlo a jeho pridanú kvalitu, ktorú sami doma nedosiahneme. Tak by to aspoň malo byť.

Avšak mnohé naše obľúbené jedlá, ktoré si radi a často doprajeme, by si šéfkuchári neobjednali a vedia prečo. Naposledy sme priniesli pohľad svetových šéfkuchárov, tentokrát sme sa však pozreli priamo na Slovensko.

​O pohľad do zákulisia nelichotivej stránky gastronómie sa s nami podelili slovenskí odborníci a prezradili, čo by sme si v podnikoch mali všímať, aby sme mali istotu, že môžeme očakávať kvalitné jedlo.

Svoje rady nám prepožičali známi slovenskí šéfkuchári Miloslav Pabiš, Miroslav Zamiška a Michal Kordoš. O ktoré ide, si pozrite v galérii:

Miroslav Zamiška

  • Pochádza zo Starej Ľubovne
  • Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras
  • Začínal ako čašník, prvýkrát sa do kuchyne dostal až na Cypre
  • Život, myslenie, filozofiu mu zmenilo až pôsobenie v anglickom hoteli, kde ho zocelil rumunský šéfkuchár
  • Snaží sa hosťom servírovať tradičnú kuchyňu oblečenú v modernom, nadčasovom šate
  • Na konte má ocenenia Trend Top Šéfkuchári 2019, Trend Top Šéfkuchári 2020

Miloslav Pabiš:

  • V začiatkoch pracoval doma v Poprade vo Vysokých Tatrách
  • Rok pôsobil v Prahe
  • Päť rokov žil a pracoval v reštauráciách v Írskom Dubline
  • Pôsobil štyri roky v Mexiku, kde sa venoval organizácií privátnych večerí a príprave recepcií cateringu.
  • Momentálne pôsobí ako executive head chef v reštauráciách:
    - Korzo (Hviezdoslavovo námestie , Bratislava)
    - Spilka – beer & restaurant (Legionárska , Bratislava)
    - Reštaurácia 19th hole (Hrubá Borša)

Michal Kordoš:

  • Vášeň k jedlu má od detstva.
  • Bol prvým slovenským stážistom v Nome v Kodani – svojho času najlepšej reštaurácii sveta.
  • Pracoval s tými najlepšími z gastronómie v Dánsku, vo Francúzsku a na Islande.
  • Baví ho škandinávsky štýl varenia.
  • Dôraz kladie pri varení na sezónne suroviny, prirodzenosť, čistú naturálnu chuť.

01 - Modified: 2021-08-04 13:56:55 - Feat.: 0 - Title: Kam na dokonalý steak? Toto miesto je rajom pre milovníkov jedla, na svoje si prídu aj vegetariáni 02 - Modified: 2021-08-19 13:52:21 - Feat.: 0 - Title: Moderné jedlá monarchie: Nebojíme sa ani kuracích pŕs s broskyňou, odkazuje šéfkuchár a žne úspech 03 - Modified: 2021-08-27 20:36:08 - Feat.: 0 - Title: Ako chutila minulosť: Deti raňajkovali zohriate pivo s chlebom, zemiaky Slováci dlho odmietali 04 - Modified: 2021-09-30 13:12:04 - Feat.: 0 - Title: Viete vôbec, čo jete? Otestujte sa
01 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia 02 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom 03 - Modified: 2025-10-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Konečne dobrá výhovorka na prejedanie sa? Tvoj mozog si vyberá jedlo ešte predtým, ako si vôbec uvedomíš, na čo sa pozeráš 04 - Modified: 2025-10-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Od keltských rituálov a dohôd s diablom až po instagramové šialenstvo: Prečo si tekvice podmanili svet? 05 - Modified: 2025-10-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Prírodná lekáreň: Čím nakŕmiť kĺby? Tieto bežné potraviny ochránia nielen pred bolesťou, ale i zápalmi
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. december 2025 04:18