StoryEditor

Kam na dokonalý steak? Toto miesto je rajom pre milovníkov jedla, na svoje si prídu aj vegetariáni

05.08.2021, 00:00
Hoci vlajkovou loďou sú hovädzie pochúťky, v menu sa značný dôraz kladie i na vegetariánov.

Kúpeľné mestá sú unikátne svojou atmosférou: uvoľnenou, príjemne spomalenou, povznášajúcou. V Piešťanoch to cítite na každom kroku, no v rozľahlom mestskom parku ešte o trošku viac. Článok, ktorý vyšiel v spolupráci s Kavickari.sk.

Raj steakov

Košaté gaštany sa tu striedajú s vysokými borovicami, pretkané sú majstrovskými sochami a práve tu nájdete reštauráciu Steakpark. Tá je súčasťou štvorhviezdičkového hotela Hotel Park Avenue.

Už názov napovedá, čo môžete očakávať: poriadne šťavnaté steaky. „Nájsť dodávateľa hovädzieho mäsa, s ktorým by sme boli spokojní, nám dalo zabrať. Objavili sme ho až v Južnej Amerike a Austrálii,“ prezrádza manažér reštaurácie i hotela Dušan Ďurčák, ktorý mimochodom istý čas v Austrálii tiež pracoval.

Steakpark vás aj počas dňa objíme príjemne tlmeným svetlom, reštaurácia sa totiž nachádza v polopodzemí. Vytvára tak intímnu atmosféru, ktorá sa dokonalo hodí ku kvalitnému červenému vínu s Chateubriand steakom z plemena Black Angus doplneného omáčkou zo zeleného korenia a brandy. Mimochodom, všetky steaky sú pripravované na lávovom grile, vďaka ktorému je mäso ideálne šťavnaté.

Na svoje si prídu aj vegetariáni

Hoci vlajkovou loďou Steakparku sú, ako inak, hovädzie pochúťky – nielen steaky, ale tiež tatársky biftek, teľací rezeň či cheeseburger s domácou žemľou, v menu sa značný dôraz kladie i na vegetariánov.

Tomáš Turek a archív reštaurácie

​Čo tak skúsiť šafránové rizoto? Alebo radšej semolinové papardelle s paradajkami a bazalkou? Či  čerstvý šalát s hruškou, vlašskými orechmi a roquefortom? A možno sa to nezdá, ale aj po poriadnom steaku si nájdete miesto na dezert, napríklad na crème brûlée a čokoládové brownie s vanilkovou zmrzlinou.

A keď sme už spomínali leto, počas horúcich dní nájdete útočisko na terase, zasadenej do tieňa mohutných stromov. Ste prakticky v centre kúpeľného mesta, no máte pocit, že ste si odskočili na predzáhradku lesnej chaty.

Špičková sviečková

Ak sú pre vás pojmy ako Chateubriand či Royal Roquefort španielskou dedinou, môžete byť úplne pokojní. Smiete sa spoľahnúť na obsluhu, no charakteristiku mäsa nájdete priamo v menu.

Dozviete sa napríklad, že Chateubriand steak je pruh svaloviny pod chrbticou (roštencom), ktorá je vystavená veľmi malej námahe. Vďaka tomu je mäso krehké, jemné, vláknité. Je považovaná za najlahodnejšiu, najjemnejšiu a najkvalitnejšiu časť hovädzieho mäsa.

Tomáš Turek a archív reštaurácie

​Hoci v menu nájdete aj odporúčané omáčky k jednotlivým druhom steakov, tu sa nemusíte vôbec báť experimentovať. Pretože vyberať máte skutočne z čoho: siahnuť môžete po omáčke z čerstvých šampiňónov, jogurtovom dipe s bylinkami, dijónskej, sweetchilli, BBQ omáčke, alebo po osvedčenej klasike: bylinkovom masle.

Či už teda do Steakparku idete za mäsom, alebo dávate prednosť vegetariánskym jedlám, strhnúť sa chuťou a prostredím tu bude nesmierne jednoduché.

01 - Modified: 2021-07-22 09:38:01 - Feat.: 0 - Title: Pavol Paták: Veľké preso bol náš svetový unikát. Nikde totiž nevedeli pokaziť kávu tak, ako u nás 02 - Modified: 2021-07-28 11:29:36 - Feat.: 0 - Title: Spolumajiteľ prevádzky v Hlohovci: Rozbiehanie bolo ľahšie ako obdobie lockdownu 03 - Modified: 2021-07-29 15:16:59 - Feat.: 0 - Title: Majiteľ podniku v Krupine: Pandémiu zvládame lepšie ako podniky vo veľkých mestách
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 11:40