Sme uprostred najobľúbenejšieho obdobia pre všetkých zmrzlinárov. Ako vnímate toto prvé leto bez obmedzení po rokoch, ktoré poznačila pandémia?
Máte dve prevádzky, jednu v Rovinke a druhú v Bratislave.
Aký je ideálny priestor pre zmrzlináreň?
S vynikajúci parkovaním, veľkou terasou, malo by to byť miesto, kde môžete mať aj výrobu. Lebo keď ste v bytovom priestore, ľudia väčšinou nesúhlasia s tým, aby ste mali u nich na prízemí nejaké podnikanie, čo aj chápem.
Aký bol ohlas, keď ste nakoniec v Bratislave otvorili?
Myslel som, že to pôjde rýchlejšie, ale zmrzlinu ešte veľa ľudí berie v zmysle, aby to bolo hlavne sladké a studené. Už sa to však lepší, ľudia si viac uvedomujú, čo jedia. Radšej sa prejdú trochu ďalej za niečím kvalitnejším. Na druhej strane sú aj takí, ktorí prídu po dvoch-troch rokoch – pomaly z vedľajšej ulice a sú prekvapení, že tu máme podnik (úsmev). Máme však zákazníkov, ktorí sa vracajú a prídu aj z centra, a ešte stálych, ktorí chodia takmer každý deň, potom už to však na nich vidno, že sú objedení, tak chodia už len každý druhý deň.
Tu v okolí je aj veľká konkurencia, cestou som natrafila na minimálne tri zmrzlinárne.
(Smiech) Áno, v okolí asi jedného štvorcového kilometra je tu zhruba sedem prevádzok, teraz niekedy otvorili ďalšiu.
Nemali ste alebo nemáte z toho obavy?
Keď som otváral, boli tu len dve alebo tri prevádzky, kde sa predávala zmrzlina.
Zostáva vám 82% na dočítanie.