Obľúbené kešu orechy sa nepredávajú v prírodnej forme. A to je dobre. Tepelne sa upravujú pražením či v pare, aby prišli o jedovatú zložku urushiol.Flickr.com
StoryEditor

10 nebezpečných potravín. Tieto vás môžu regulárne otráviť

28.11.2016, 14:15
Autor:
bonbon
Bežná súčasť jedálnička a pritom zdravotná hrozba.

Po 20-tich rokoch, čo zastupuje ľudí v prípadoch otravy jedlom, americký právnik Bill Marler jednoducho už niektoré potraviny neje. Advokát, ktorý sa po prepuknutí vírusu E. coli súdi s reťazcom rýchleho občerstvenia Chipotle, sa pre médiá vyjadril, ktoré potraviny a jedlá definitívne vyňal zo svojich jedál.

Americký právnik už pre svojich klientov vysúdil neuveriteľných 600 miliónov v potravinársko-zdravotníckych kauzách a teraz tvrdí, že isté jedlá skrátka za určite riziká nestoja, píše magazín Iflscience.com.

Ktoré potraviny majú jedovaté zložky?

01 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom 02 - Modified: 2025-12-05 14:43:46 - Feat.: - Title: Smartfón vo veku 12 rokov? Súvisí s týmito zdravotnými problémami 03 - Modified: 2025-12-03 10:30:00 - Feat.: - Title: Ľudstvo má zásadný problém. Bežná infekcia sa v roku 2025 stáva odolnou voči liekom, môže spôsobiť katastrofu 04 - Modified: 2025-12-02 23:00:00 - Feat.: - Title: Invazívne, škodlivé. Štúdia sumarizuje vpád jedného druhu produktov do stravy 05 - Modified: 2025-12-02 12:29:12 - Feat.: - Title: Eva Pavlíková prehovorila o zdravotných problémoch: Predstavenie odohrala v takomto stave
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. december 2025 17:20