Obľúbené kešu orechy sa nepredávajú v prírodnej forme. A to je dobre. Tepelne sa upravujú pražením či v pare, aby prišli o jedovatú zložku urushiol.Flickr.com
StoryEditor

10 nebezpečných potravín. Tieto vás môžu regulárne otráviť

28.11.2016, 14:15
Autor:
bonbon
Bežná súčasť jedálnička a pritom zdravotná hrozba.

Po 20-tich rokoch, čo zastupuje ľudí v prípadoch otravy jedlom, americký právnik Bill Marler jednoducho už niektoré potraviny neje. Advokát, ktorý sa po prepuknutí vírusu E. coli súdi s reťazcom rýchleho občerstvenia Chipotle, sa pre médiá vyjadril, ktoré potraviny a jedlá definitívne vyňal zo svojich jedál.

Americký právnik už pre svojich klientov vysúdil neuveriteľných 600 miliónov v potravinársko-zdravotníckych kauzách a teraz tvrdí, že isté jedlá skrátka za určite riziká nestoja, píše magazín Iflscience.com.

Ktoré potraviny majú jedovaté zložky?

01 - Modified: 2025-05-22 11:33:02 - Feat.: - Title: Každý piaty Slovák priznáva, že sa vôbec nehýbe, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2025-05-22 09:30:00 - Feat.: - Title: Konečne TikTok trend, ktorý ti reálne môže pomôcť. Tento nápoj promujú influenceri, je prospešnejši, ako možno tušia 03 - Modified: 2025-05-22 10:02:16 - Feat.: - Title: Čo sa deje s telom počas 36-hodinového pôstu? Vedci popisujú pozitívne účinky, no nie je vhodný pre každého 04 - Modified: 2025-05-22 08:00:00 - Feat.: - Title: Celé dni sedíš a potom si ideš zacvičiť? Nestačí to. Mozog ti starne rýchlejšie, ako vedci čakali 05 - Modified: 2025-05-21 11:10:57 - Feat.: - Title: Čo budú Slováci jesť o 100 rokov na obed a na večeru? Takto si naše jedlá predstavuje umelá inteligencia
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. máj 2025 09:08