StoryEditor

Michelinový šéfkuchár odporúča: tu sa na Slovensku výborne najete

18.08.2015, 00:00
Autor:
apnapn
Rebríček najlepších slovenských reštaurácií podľa hodnotenia nekompromisného Pavla Pospíšila.

Má skúseností na rozdávanie a titul prvého česko-slovenského šéfkuchára, ktorého umenie zdobila prestížna michelinová hviezda. Pavel Pospíšil už päť rokov v magazíne prečo nie?! (biznis-lifestylový časopis, ktorá vychádza ako mesačná príloha HN) hodnotí slovenskú gastronómiu a top slovenské reštaurácie.

Za tú dobu prešiel desiatky zariadení a bez servítky odhaľoval všetky nedostatky. No rovnako chválil výnimočnú snahu a talent. O tom, že jeho slovo má váhu, svedčí ja fakt, že po vyjdení hodnotenia niektoré reštaurácie vymenili šéfkuchára či zaviedli iné zmeny.

Vybrali sme pre vás to najlepšie a na základe hodnotení Pavla Pospíšila sme zostavili rebríček. Hlavným kritériom bola známka za jedlo (hodnotí sa ako v škole: 1 najlepšia, 5 najhoršia), ktorú pri každom hodnotení udeľoval. V prípade rovnakého hodnotenia sme brali do úvahy známky za kvalitu nápojov, prostredia či obsluhy. Pripomeňme len, že čistých jednotiek bolo ako šafranu.

V galérii nájdete 10 najlepších slovenských reštaurácií 

01 - Modified: 2007-08-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dlžníkovi dal dotáciu aj Ľudovít Kaník
01 - Modified: 2025-12-18 16:57:12 - Feat.: - Title: Rusko tvrdí, že je pripravené obnoviť medzivládnu komisiu pre spoluprácu so Slovenskom 02 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie 03 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné 04 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu? 05 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. december 2025 10:50