StoryEditor

Talianska celebrita v oblasti gastronómie o michelinských hviezdach: Prvú som očakával, ďalšie vydrel a posledné preplakal

27.11.2019, 12:50
Volajú ho „multimichelin chef“. V piatich reštauráciách aktuálne vlastní osem michelinských hviezdičiek.

Stretávame sa pár hodín pred začiatkom veľkého eventu. V Hoteli Lomnica budete po dva večery variť degustačné menu. Cítite ešte vôbec trému?

Nie, teraz už nie. V kuchyni by totiž vôbec nemal byť stres. Mala by tam vládnuť pokojná atmosféra. Dobre sme sa pripravili, takže na nervozitu nie je žiaden dôvod. Podľa mňa by sa kuchyňa mala vždy zakladať na dobrej príprave. Dúfam, že všetko dobre dopadne.

Vidíte, a niektorí kuchári sú presvedčení, že v každej kuchyni sa musí kričať, že inak to nejde.

V žiadnom prípade. U mňa to tak nefunguje, dokonca som vyhlásil zákaz kričania. Stačí, keď vládne disciplína. Svojim kuchárom vždy hovorím, že nesmú ukazovať žiaden stres. Keď zákazník vstúpi do nášho podniku, musíme byť milí a pokojní, aby od nás cítil, že je na správnom mieste a bude sa tu dobre cítiť.

HN

​Budem šťastný, ak bude môj personál vyžarovať takúto atmosféru a prenášať úsmevy. Ak sa personál nebude cítiť dobre, nebude sa tak cítiť ani klient. Aj preto sa vždy, keď začíname pracovať, pýtam mojich kolegov, či sú spokojní a šťastní, že u nás pracujú, či tu vôbec chcú byť.

Dnešný event sa volá Back to the roots, teda Návrat ku koreňom. Aké sú vaše korene?

Nepôjde o moje osobné korene. Pôvod dnešného jedla je v mojej prvej reštaurácii. Menu, ktoré budeme prezentovať v Lomnici, sme mali už v roku 2005, je s nami teda úplne od začiatku. Časom sa trošku zmenilo, niektoré jedlá zostali, iné sa vymenili.

Zaujímajú ma aj vaše korene. Prečo ste sa vydali na kuchársku dráhu?

Keď som bol malý, tak m...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-08 14:23:35 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Plyn od ruského Gazpromu je pre nás najvýhodnejší. Každý iný zdroj je drahší (rozhovor) 02 - Modified: 2025-12-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Výživové doplnky: Aké zvoliť, prečo si dať pozor na vajcia, nebehať nalačno a ako je to s proteínmi? 03 - Modified: 2025-12-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Realitný maklér Andrej Grežďo: Ako nájsť dobrú nehnuteľnosť, dobrého makléra a kupovať či vyčkávať? 04 - Modified: 2025-12-04 16:20:23 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia vstupuje do fintechu. Rozumieť jej začínajú aj Slováci, hoci ešte nie sme tam kde Singapur 05 - Modified: 2025-12-01 14:41:15 - Feat.: - Title: Kenská diplomatka pre HN: Afrika tvorí budúcnosť celej planéty. Hlavnou témou sa tu stáva produkcia potravín
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. december 2025 20:11