Stretávame sa pár hodín pred začiatkom veľkého eventu. V Hoteli Lomnica budete po dva večery variť degustačné menu. Cítite ešte vôbec trému?
Vidíte, a niektorí kuchári sú presvedčení, že v každej kuchyni sa musí kričať, že inak to nejde.
Budem šťastný, ak bude môj personál vyžarovať takúto atmosféru a prenášať úsmevy. Ak sa personál nebude cítiť dobre, nebude sa tak cítiť ani klient. Aj preto sa vždy, keď začíname pracovať, pýtam mojich kolegov, či sú spokojní a šťastní, že u nás pracujú, či tu vôbec chcú byť.
Dnešný event sa volá Back to the roots, teda Návrat ku koreňom. Aké sú vaše korene?
Nepôjde o moje osobné korene. Pôvod dnešného jedla je v mojej prvej reštaurácii. Menu, ktoré budeme prezentovať v Lomnici, sme mali už v roku 2005, je s nami teda úplne od začiatku. Časom sa trošku zmenilo, niektoré jedlá zostali, iné sa vymenili.
Zaujímajú ma aj vaše korene. Prečo ste sa vydali na kuchársku dráhu?
Keď som bol malý, tak m...
Zostáva vám 85% na dočítanie.