StoryEditor

Tréner označil najhoršiu potravinu, ktorá vám bráni schudnúť. Kvôli nej sa jedlo netrávi, ale mení na tuk

25.01.2022, 09:00
Ľudia majú vždy po Vianociach prehnane vysoké ciele, začnú držať radikálne diéty, čo sa dlhodobo nedá vydržať, hovorí osobný tréner Michal Fiala, ktorý posledných šesť rokov pôsobí v Los Angeles.

Máte aj v USA ľudí, ktorí po Novom roku nabehnú do posilňovne s túžbou schudnúť?

Samozrejme, každý január je to rovnaké. Posilňovne sú plné, osobní tréneri sa môžu pretrhnúť a počas februára je to opäť na normále. Problém je, že ľudia chcú výsledky veľmi rýchlo. Týždeň držia diétu, potom sa prejedia a stratia motiváciu.

Čo teda svojim klientom radíte?

Sústrediť sa na kvalitu potravín. Ľudia sa ma pýtajú, či majú skúsiť ketogénnu diétu alebo prerušované hladovanie. Zo začiatku by som vôbec neriešil diéty, ale sústredil by som sa na skutočné, kvalitné potraviny. Odporúčam jesť maximálne trikrát denne – raňajky, obed, večeru. Nedávať si večer pri televízii chipsy, vysadiť alkohol. A pridať pohyb.

Aký je pre začiatočníka najvhodnejší?

Akýkoľvek. Občas počujem: Mňa posilňovňa nebaví. Fajn, môžete chodiť behať, hrať futbal, florbal, basket. Hlavne športovať pravidelne. Veľa ľudí bohužiaľ neurobí ani drep, začínam s nimi teda od základov - drepy s pridržaním sa stoličky, kľuky, cviky na rovnováhu. Na to nadväzujeme a postupne sa prepracovávame aj k zhybom. Kto nechce cvičiť s trénerom, odporúčam cvičiť pred zrkadlom kvôli správnej technike. Veľa ľu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-01-07 17:25:31 - Feat.: 0 - Title: Schudni, inak zomrieš? Poradcov aj zaručených tipov je čoraz viac, výsledkom je však viac obéznych
01 - Modified: 2025-05-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Václav Šojdel o tajných špiónoch v obchodoch: Pre niekoho práca snov pre iného špehovanie zamestnancov 02 - Modified: 2025-05-30 22:00:00 - Feat.: - Title: Ovplyvňujú osobnosť, náladu aj charakter: Vplyv známych hormónov prerastá hrozba tých falošných 03 - Modified: 2025-05-30 22:00:00 - Feat.: - Title: Zakladateľka festivalu HoryZonty Mária Dutková: Lezenie je o vystúpení z komfortnej zóny veľmi ďaleko 04 - Modified: 2025-05-30 06:29:35 - Feat.: - Title: Michelinský šéfkuchár Pavol Sekerka: Úspech jedla je z 20 percent na kuchárovi, zvyšok stojí na inom 05 - Modified: 2025-05-29 20:00:40 - Feat.: - Title: Biedronka sa na Slovensku len tak nestane „domácim hrdinom“. Najprv musí získať náskok pred malými hráčmi
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. jún 2025 04:32