Majiteľ reštaurácie ponúka počas celého januára všetkým obyvateľom Edinburghu pizzu zadarmo. 55-ročný Marc Wilkinson sa pre BBC vyjadril, že chce takto pomôcť ľuďom, ktorí sa potýkajú s krízou rastúcich životných nákladov.
Zamestnanci, ktorí pre neho pracujú na čiastočný úväzok, navyše získajú viac odpracovaných hodín. "Mám zo svojho plánu veľkú radosť, pretože je to výhra pre všetkých," povedal majiteľ pizzerie Pure Pizza v štvrti Morningside.
"Ťažia z toho zákazníci, ťažia z toho dodávatelia a ťaží z toho aj môj tím kuchárov, pretože tak získajú viac odpracovaných hodín," dodal.
"Stále počúvam o tom, ako životné náklady mnohých ovplyvňujú, tak som si jednoducho povedal, že moje pece sú aj tak v prevádzke celý deň, takže môžu pokojne pracovať na plný výkon, keď to ľuďom pomôže," uviedol Wilkinson. "Altruizmus je niečo, čo ma naozaj zaujíma, tak som to chcel skúsiť," dodal.
Wilkinson odhaduje, že jeho plán ho bude stáť zhruba 12-tisíc libier, čo je v prepočte 13 540 eur. Hovorí, že pece v podniku, ktorý otvoril na začiatku pandémie v marci 2020, majú kapacitu upiecť 18 pízz každých šesť minút.
Pizze zadarmo dostanú ľudia, ktorí počas januára navštívia jeho podnik na Morningside Drive pred 17:30 alebo po 20:30 večer a poskytnú svoje telefónne číslo.
Tri hodiny denne si Wilkinson vyhradil na predaj obľúbenej talianske pochúťky. Dúfa, že každý, kto ponuku využije, odovzdá tento akt láskavosti ďalej svojím vlastným spôsobom.
01 - Modified: 2023-01-01 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vinár a vinohradník Marek Rariga: Pod desať eur kvalitné víno nečakajte
02 - Modified: 2022-12-21 16:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kríza prináša príležitosť. Liečba drogovej závislosti mu otvorila dvere ku gastru, ktorým teraz pomáha iným
01 - Modified: 2025-07-11 05:30:00 - Feat.: - Title: Odborník na bezpečnosť a výživu potravín: Pre toto sa vyhýbam dovozovej paprike a exotickému ovociu
02 - Modified: 2025-07-11 06:20:15 - Feat.: - Title: (Ne)bezpečné ovocie: Z výživovej bomby ničivá smršť pre zdravie. Ktoré druhy sú najrizikovejšie?
03 - Modified: 2025-07-09 14:00:00 - Feat.: - Title: Očistenie prihorenej panvice či dozretie avokáda? Tieto jednoduché triky vám ušetria čas, energiu aj miesto
04 - Modified: 2025-07-07 12:57:51 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Langoš ako kúpalisková legenda východného bloku, ktorá prežila pád socializmu aj nástup streetfoodu
05 - Modified: 2025-06-27 14:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchár Jiří Zajíček: Mladá generácia dnes vie zo všetkého urobiť gél, ale nevie uvariť poctivú omáčku