Mundo lounge & restaurant, Žilina SNÍMKA: Ivana Santová/mundo Lounge & Restaurant
StoryEditor

Palmy, prímorská atmosféra so skvelým jedlo, kávou, drinkami a servisom: Spoznajte žilinské Mundo

18.07.2022, 13:00
  • Leto má byť synonymom oddychu, a keď práve nevyjde ani vytúžená dovolenka, mali by sme si dopriať relax aspoň v rámci našich možností.
  • Zažiť prímorskú atmosféru, skvelé jedlo, dobrú kávu a servis. A to spĺňa novinka na scéne v Žiline – reštaurácia Mundo lounge & restaurant.
  • To je prekvapenie, ktoré sa počas tohto leta oplatí navštíviť. Článok priniesol portál Kávičkári.sk.

Človek iba ťažko uverí, že sa nachádza kúsok od rušného mesta. Mundo prekvapí už pri príchode. Areál, ale aj interiér reštaurácie a hornej terasy stvárnením vytvára „ilúziu“ dovolenkovej atmosféry. Ponúka veľkorysý priestor ľuďom, ktorí majú jednoducho chuť uniknúť z mesta, ale zároveň v ňom zostať.

V galérii si pozrite ukážku z interiéru reštaurácie aj gastronómie: 

Ľuďom, ktorí si túžia užiť nerušenú a pohodovú atmosféru v blízkosti svojho bydliska. Reštaurácia sa nachádza pri Vodnom diele Žilina a ponúka príjemné prostredie uprostred zelene a veľa slnka, jednoducho pravý letný „chill“ so všetkým, čo k tomu patrí – s ležadlami, so závesnými sieťami, s pieskom, pohodlným „lounge“ sedením, so sviežimi miešanými drinkmi a s dobrým jedlom, ktoré je postavené na autentickosti, jednoduchosti a prirodzenej chuti.

Svieža gastronómia

Názov reštaurácie „Mundo“ znamená v španielčine svet, ale aj zem. Je to svet, ktorý prevádzkovateľ už dávno túžil ponúknuť svojim hosťom. Do krajského mesta prináša okrem príjemného, neopozeraného konceptu aj ponuku zameranú na top trendy aktuálnej svetovej gastronómie: zdieľanie, jednoduchosť, zážitok, komfort a svetovú kuchyňu. Veď sa poďte s nami pozrieť.

V dennom menu sa strieda ponuka neapolskej pizze, vegetariánskeho jedla, mäsa a jedla bez alergénov. Všetko v sviežom šate. Viete, v čom je neapolská pizza výnimočná? Vo svojej príprave. Suroviny ako kvalitné prosciutto či olivy sú na ňu pridávané až po jej upečení a tým si zachovávajú svoje chute.

"Pizza majstri" z reštaurácie Mundo dokonca absolvovali špeciálne školenie so skutočným majstrom, ktorým je uznávaný „pizzaiolo“ Michael Langone. À la carte nie je dlhé, čo je prvým z laických signálov čerstvosti - ako snack pečená hokaido tekvica, pre deti polievka, steak či rizoto, ľahký letný šalát či filet zubáča. Mundo jednoducho svojim hosťom ponúka možnosť „precestovať“ celý svet chutí.

Neviete sa rozhodnúť? „Sharujte“

V Munde tKTO vtipne nazvali  street food, o ktorý sa môžete podeliť so svojou rodinou či s priateľmi. Ak vás lákajú krídelka, pastrami sendvič či belgické hranolčeky s trhaným bravčovým, je to voľba pre vás. Porcie sú servírované tak, aby hosťom nebránili zdieľať a vzájomne ochutnávať svoje pokrmy, čo stolovaniu dodáva neformálny charakter a pohodovú atmosféru, na akú sme zvyknutí v dovolenkových destináciách.

Jednoduchý food styling odráža svetový trend, ktorý kladie dôraz na starostlivý výber a kvalitu ingrediencií. Boli sme však zvedaví aj na kávu - servis prekvapil a dostali sme perfektne pripravené espresso i cappuccino, ktoré vedia pripraviť aj z rastlinného mlieka.

Pozorné oko prevádzkara a to, že sa tu kladie dôraz na detaily, bolo vidno aj pri miešaných nápojoch či limonádach. A keďže prevádzkovateľ patrí do skupiny SB Group, ktorá vlastní aj destilériu Likérka Trenčianske Teplice s výrobou vlastných remeselných spiritov, Mundo ako sesterský podnik ponúka tiež drinky zo svetovo oceneného slovenského ginu TOISON aj z bylinného likéru Dr. Kramer, ktorý nedávno takisto získal dve prestížne medzinárodné medaily ISC za chuť aj dizajn. Skončiť pri káve by na tomto mieste bol naozaj hriech.

01 - Modified: 2022-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V biznise začala v 18, v mínuse a na 20 štvorcoch. Teraz majú osem úspešných prevádzok v dvoch štátoch 02 - Modified: 2022-05-31 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Slovenka, ktorá tkala pre Chanel a Dior: Kedysi mali ľudia pár odevov a dedili sa, v tom vidím zmysel 03 - Modified: 2022-05-30 11:00:00 - Feat.: 0 - Title: Slovenka si podmanila Barcelonu. Pred jej reštauráciami stoja rady
01 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 16:50