StoryEditor

Darujte manželke kvety. Ako hlavné jedlo

02.06.2013, 00:05
Autor:
stlstl
Kvety ako dar pre ženu? Skúste niečo originálnejšie. Prinášame tri recepty v hlavnej úlohe s ružou či fialkou.

Rizoto s lupeňmi ruží

Ingrediencie:
6 červených ruží
500 g ryže
2 kocky mäsového vývaru
100 g masla
30 g bielej cibule
60 g strúhaného parmezánu
polovica fľaše bieleho vína
Extra panenský olivový olej

Nakrájajte cibuľu a opečte ju na 80g masla. Poduste ryžu, zalejte ju trochou bieleho vína a vývarom a za stáleho miešania varte. Keď je ryža takmer hotová, pridajte jemne najkrájané lupene zo šiestich ruží, parmezán a zvyšok masla. Jedlo vystačí na 4 porcie. Podávajte ho s ružovým vínom.


Fialkový dezert


Ingrediencie:
24 fialiek
1 kg jahôd
300 g cukru
1 citrón
2 bielky

Použite malý hrnec, kde s trochou vody privediete k varu cukor a fialky. Varte na miernom ohni 5 minút, nezabudájte miešať, odporúčame použiť drevenú varešku. Nechajte vychladnúť. Očistite jahody a zmiešame s citrónovou šťavou, pridajte fialky do zmesi. Odložte na pár hodín do mrazničky. Vyšľahajte vaječné bielky a pridajte ich opatrne do pripravenej zmesi, potom skladujte ešte minimálne hodinu v mrazničke. Podávajte s Prosecom.

Levanduľový tuniak


Ingrediencie:
750 g tuniaka alebo 4 steaky
1 lyžička hrubej soli
2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička bieleho korenia
2 lyžičky semien feniklu
1 1/2 lyžičky sušených kvetov levandule
3 lyžice extra panenského olivového oleja
4 šálky zmiešanej čerstvej zeleniny a byliniek
dresing z horčicových semienok

Nakrájajte tuniaka na 2,5 centimetrové steaky. V mažiari urobte zmes z korenia, soli, feniklových semienok, levadule. Potrite tuniaka olejom, obaľte ho v pripravenej zmesi. Na rozhriatej panvici ugrilujte z oboch strán. Vynikjúco sa hodí so Chardonnay.

Zdroj: swide.com

01 - Modified: 2024-09-17 07:00:00 - Feat.: - Title: Najsilnejší a najstarší vývar na svete? V Thajskej reštaurácii ponúkajú polievku, ktorá sa varí nepretržite celých 50 rokov 02 - Modified: 2024-09-12 09:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Každú sekundu sa predajú desiatky hamburgerov, jeho príbeh začína u Čingischána 03 - Modified: 2024-08-30 08:05:59 - Feat.: - Title: Taliansky kuchár ponúka pizzu s melónom. V Neapole vyvolal medzi ľuďmi obrovskú vlnu nevôle 04 - Modified: 2024-08-20 08:00:00 - Feat.: - Title: Účet, pri ktorom ti zabehne. Pozreli sme sa, v ktorých európskych hlavných mestách zaplatíš za večeru najviac a najmenej 05 - Modified: 2024-08-18 07:00:00 - Feat.: - Title: Dovolenka v exotike je aj o jedle. Prinášame zoznam domácich špecialít, ktoré na výlete nemôžeš vynechať
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. september 2024 11:46