StoryEditor

Nádych Paríža v Tornali: Sme hrdé aj na naše toalety, smejú sa sestry, ktoré domov priviala pandémia

27.04.2022, 19:00
Sestry žili v zahraničí, nakoniec ich pandémia priviala do rodnej Tornale.

Tornaľa je 7-tisícové mesto na Gemeri, kedysi známe najmä vďaka svojmu kúpalisku. To je však kvôli rekonštrukcii už roky zatvorené. Nedostatok študentov zas spôsobil, že v Tornali zrušili aj miestne gymnázium. Úbytok obyvateľov je tu cítiť na viacerých frontoch.

Toto je však opačný príbeh. Príbeh o tom, ako sa dve sestry - Anita a Bettina Asztalos vrátili zo zahraničia a rozhodli sa tu otvoriť kaviareň. Štýlovú, elegantnú, s krásnym interiérom a službami i produktami na úrovni. A tak sa zrodilo Madeleine Cafe & Lounge. Príbeh tohto podniku priniesol portál Kávičkári.sk.

Sestry, ktoré privial covid domov

„Sme perfekcionistky, naši rodičia podnikajú 28 rokov, sú pre nás veľkou inšpiráciou. Nadobudnuté skúsenosti zo školy a zo života sme sa rozhodli využiť v našom podnikaní,“ približuje rozhodnutie otvoriť si vlastnú kaviareň Bettina.

Obe sestry študovali i pracovali v zahraničí, až ich nakoniec pandémia priviala domov, do rodnej Tornale. Tu už mali skúsenosti s podnikaním hoci v menšom: okrem pomoci v maminom obchode mali tiež vlastný stánok na tornaľskom kúpalisku.

V galérii si pozrite priestory aj ukážku z ponuky: 

„Vždy sme si dali záležať na tom, čo sme robili. Aj tu sme za čo najrozumnejšiu cenu ponúkali ľuďom nielen kvalitný produkt, ale aj príjemné prostredie. Snažili sme sa kúpalisko skultúrniť a zatraktívniť,“ spomína Anita.

Nádych Paríža v Tornali

Láska Bettiny k interiérovému dizajnu dostala pri rekonštrukcii kaviarne nový rozmer: celkový vzhľad Madeleine Cafe & Lounge vyšiel z jej hlavy. Prvým kúskom bola výrazná tapeta s pávmi. „Od začiatku sme vedeli, že to bude vo ´veľkomešťanskom´ štýle,“ približuje Anita.

“Mali sme rôzne predstavy o výzore kaviarne, ale nakoniec sme dospeli k záveru, že prenajaté priestory by mali byť v “bourgeois” štýle, čiže odvodená od pôvodného rázu historickej budovy. Naším cieľom bolo vrátiť interiéru výzor, aký si zaslúži," pridala Bettina. Výsledok stojí za to.

Smaragdový nábytok so zlatými akcentmi, drevená podlaha, antický stĺp, drevený bar, zdobený strop s krištáľovým lustrom a vďaka nárožnému priestoru aj veľa svetla. „Možno to vyznie zvláštne, ale hrdé sme aj na naše toalety. Ľudia si tam veľmi radi robia selfie,“ konštatuje Anita. 

Sestry majú vysokoškolské odborné vzdelanie, zahraničné a domáce skúsenosti v oblasti gastronómie a pohostinských služieb. Hlavným cieľom bolo poskytnúť nadštandardné služby kaviarne a cukrárne za prijateľné ceny v atraktívnom prostredí v centre mesta.

Práve servis, tu zohráva dôležitú úlohu. Od starostlivo vybranej obsluhy cez zdobený porcelán až po ponuku nápojov a koláčov. „Na mlynčeku u nás nájdete dva druhy kávy od Amazze: 100 percentnú arabicu a tiež zmes robusty a arabicy,“ hovorí Bettina.

Kávu dopĺňajú zákusky: od vyladeného medového krémeša cez dobošovu tortu až po lahodné tartaletky. Nielen počas leta sú v kurze koktaily, pripravia vám tu dokonca aj milkshaky na americký spôsob.

Tornaľa tak vďaka návratu svojich dvoch „stratených dcér“ získala podnik, v ktorom cítiť nadšenie, chuť robiť veci lepšie a radosť zo splneného sna. A to všetko podčiarkujú ešte skvelé služby, a ponuka a výborná atmosféra.

01 - Modified: 2022-02-01 15:25:22 - Feat.: 0 - Title: S rozbehnutím biznisu im pomohli rehoľní bratia. Ich podnik sa stal miestom Bardejovčanov 02 - Modified: 2022-02-04 10:11:05 - Feat.: 0 - Title: Zo Sniny na špičku našej gastronómie: Ponúkame to, čo je na Slovensku dobré, tvrdí šéfkuchár Jozef Breza 03 - Modified: 2022-03-09 13:13:07 - Feat.: 0 - Title: Zmrzlinu z Ríma priniesli na Slovensko: Ľudia sú hladní po kvalite, hneď po otvorení stáli u nich rady, reklamu nepotrebovali
01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 02 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 03 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Ceny akcií zdravotných poisťovní sa zosypali 04 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 05 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Skeptikov presvedčila až pandémia
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:46