StoryEditorSlaninou či masťou proti COVID-19? Tieto potraviny sú prirodzenými zdrojmi vitamínu D
Nedávno zverejnené výsledky štúdie medzinárodnej skupiny vedcov naznačujú, že riziko ochorenia a úmrtia na COVID-19 klesá so zvyšujúcou sa hladinou vitamínu D.
Vitamín D je pre zdravie a imunitu veľmi prospešný, ale predávkovanie môže byť pre organizmus toxické. Ideálne je, ak ho telu dodáte prostredníctvom vhodného jedálnička a dostatočného slnečného žiarenia.
Za bezpečnú dennú dávku vitamínu D je považované množstvo maximálne 4000 IU, teda 100 mikrogramov. Čo sa týka špeciálnych prípravkov, tie by vám mal predpísať lekár a treťou zásadou je pravidelná kontrola hladiny vitamínu D v krvi.
Ako doplniť množstvo vitamínu D prirodzene, si pozrite v galérii:
01 - Modified: 2021-03-01 08:00:45 - Feat.: 0 - Title: Mäso so zemiakmi či s ryžou? Štúdia dokazuje, čo riskujete nesprávnou kombináciou jedál
02 - Modified: 2020-10-30 08:56:14 - Feat.: 0 - Title: Sú lacné a liečia. Viete vôbec, aké množstvo benefitov ukrývajú obyčajné zemiaky?
03 - Modified: 2020-05-13 19:13:22 - Feat.: 0 - Title: Hrozba na tanieri v období koronavírusu? Toto sú najhoršie jedlá, ktoré si môžete vybrať
01 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné
02 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu?
03 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor
04 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí
05 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom