StoryEditorSlaninou či masťou proti COVID-19? Tieto potraviny sú prirodzenými zdrojmi vitamínu D
Nedávno zverejnené výsledky štúdie medzinárodnej skupiny vedcov naznačujú, že riziko ochorenia a úmrtia na COVID-19 klesá so zvyšujúcou sa hladinou vitamínu D.
Vitamín D je pre zdravie a imunitu veľmi prospešný, ale predávkovanie môže byť pre organizmus toxické. Ideálne je, ak ho telu dodáte prostredníctvom vhodného jedálnička a dostatočného slnečného žiarenia.
Za bezpečnú dennú dávku vitamínu D je považované množstvo maximálne 4000 IU, teda 100 mikrogramov. Čo sa týka špeciálnych prípravkov, tie by vám mal predpísať lekár a treťou zásadou je pravidelná kontrola hladiny vitamínu D v krvi.
Ako doplniť množstvo vitamínu D prirodzene, si pozrite v galérii:
01 - Modified: 2021-03-01 08:00:45 - Feat.: 0 - Title: Mäso so zemiakmi či s ryžou? Štúdia dokazuje, čo riskujete nesprávnou kombináciou jedál
02 - Modified: 2020-10-30 08:56:14 - Feat.: 0 - Title: Sú lacné a liečia. Viete vôbec, aké množstvo benefitov ukrývajú obyčajné zemiaky?
03 - Modified: 2020-05-13 19:13:22 - Feat.: 0 - Title: Hrozba na tanieri v období koronavírusu? Toto sú najhoršie jedlá, ktoré si môžete vybrať
01 - Modified: 2024-05-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Africká pochúťka, ktorú by ochutnal len málokto. Burger z komárov je hitom internetu
02 - Modified: 2024-05-14 13:00:53 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku lacnejú. Tento trend by mohol pokračovať, predpovedajú analytici
03 - Modified: 2024-05-17 13:42:34 - Feat.: - Title: Plány Biedronky na Slovensku sa pohli. V hre je prvých osem lokalít, aj satelit pri Bratislave
04 - Modified: 2024-05-17 13:36:57 - Feat.: - Title: Ako sa posledné dni menili ceny? Obchody dali na jednu stranu mlieko či syry, na druhú čokoládu a sladkosti
05 - Modified: 2024-05-14 08:57:34 - Feat.: - Title: Inflácia je najnižšia za posledné tri roky, zvýšilo ju vládne opatrenie. Rast cien potravín sa zastavil