StoryEditor

Zakotvite v Prešove, na sídlisku Šváby: tento podnik ukrýva to najlepšie pod zemou

26.02.2019, 09:26
Podnik bojuje proti stereotypu sídliskových podnikov.

Zakotviť po dlhej plavbe a dať si poriadny burger s dobrým pivom je snom nejedného námorníka. V spolupráci s portálom kavickari.sk vám prinášame článok o podniku MÓLO caffe & burger bistro, ktorý sa nachádza priamo pod oknami obyvateľov prešovského sídliska Šváby.

Extrémne premeny sú vždy fascinujúce a obdivuhodné, interiér podniku je toho žiarivým príkladom. Hoci som pôvodný stav nevidel, dozvedel som sa, že v minulosti to bolo poriadne zanedbané.

A dnes? Dnes som mal pocit, že som sa ocitol v kapitánskej kajute – drevený obklad sa stará o útulnú atmosféru, kotvy, lodné okná, veslá či kormidlá na stenách sú skvelým doplnkom a bar v tvare lode ukazuje správny kurz, ktorým sa koncept podniku uberá: Poďte sa s nami plaviť. A my s radosťou ideme.

Tomáš

​Ako už napovedá samotný názov, nielen námorníci, ale aj pocestní tu môžu zakotviť a posilniť sa burgrami. Pestrou ponukou – od klasických s hovädzím mäsom cez kuracie a vegetariánske až po špeciály v čiernej žemli.

Samozrejmosťou sú vyladené omáčky – chilli, BBQ či medovo-horčicová. Skvelo je riešený napríklad aj coleslaw z červenej kapusty, ktorý je ľahký a osviežujúci.

V ponuke nechýbajú grilované krídelká, šaláty, cibuľové krúžky či iné špeciality. To všetko môžete spláchnuť dobrým pivom – napríklad Bernardom či Pražačkou, okrem neho si môžete dopriať aj rum.

Tomáš Turek

​Hoci je pod zemou, slnečné lúče si sem nájdu svoju cestu cez stropné svetlíky. Netradičné riešenie doplnené lampami nabáda posedieť si s priateľmi, poriadne sa najesť, dať si dobré pivo a porozprávať sa.

Pokojne aj cez deň, keď je chuť. Okrem piva a rumu si tu môžete vychutnať aj miešané nápoje. A tiež dobrú kávu. Obrovským plusom je ponuka cheesecakov, ktoré pripravuje majiteľ osobne.

Odporúčame kombináciu karamelu a cookies a v spojení s kávou je to obrovská nadstavba. Navyše počas letných dní si posedíte aj na vonkajšej terase.

Tomáš Turek

​Mólo je podnik, ktorý bojuje proti stereotypu sídliskových podnikov. Ideálna atmosféra na neskorší obed, pri ktorom sa nebojíte zašpiniť si ruky, načapujú vám tu orosené pivo, keď potrebujete povzbudiť, dobré espresso sa o to postará, a keď máte pocit, že život je príliš horký, špičkový cheesecake vám to vyvráti.

01 - Modified: 2024-04-13 07:07:07 - Feat.: - Title: Ministerstvo obrany podpísalo zmluvu na obnovu budovy v prešovských kasárňach za takmer dva milióny 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 07:47