Väčšina pečených výrobkov - najmä tých, ktoré sa vyrábajú komerčne, sú plné cukru a nasýtených tukov (ako je maslo alebo palmový olej) alebo trans-tukov (ako čiastočne hydrogenovaný rastlinný olej). "To sú dve zložky, ktoré navzájom spolupracujú, aby ´dopomohli´ k najhoršiemu možnému výživovému profilu," hovorí Druzová.Pixabay
StoryEditorTáto desiatka jedál najviac škodí vášmu srdcu
Ak máte záujem žiť zdravšie, no najmä chcete udržať zdravé svoje srdce, niektorým jedlám by ste sa mali vyhnúť.
Stále viac a viac ľudí premýšľa, ako žiť zdravšie. Žijeme dobu bio, raw či vegánstva. To, čo zjeme ovplyvňuje náš celkový zdravotný stav a týka sa to aj srdca.
Lekári pre Time odporúčajú, aby sme sa vyhli jedlám, ktoré nám škodia a nahradili ich zdravšími alternatívami. V galérii si pozrite, čo najviac škodí nášmu srdcu:
01 - Modified: 2018-03-08 14:25:27 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Martin Korbelič predstavil päticu najlepších reštaurácií Bratislavy
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie
02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné
03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu?
04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor
05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí