The Brussels Times
StoryEditor

Happy hour sa mení na helpy hour. Belgicko spúšťa pomocnú hodinu pre bary

09.06.2020, 11:35
Autor:
ČTKČTK
Zákazník zaplatí dva nápoje a dostane jeden.

Kto by nepoznal šťastnú hodinu, takzvanú happy hour, kedy zákazník za cenu jedného piva alebo iného nápoja dostáva dva drinky. To ale bolo pred koronavírusom. V Belgicku, krajine, ktorej pivná kultúra sa dostala na zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO, sa rozhodli, že teraz je čas na helpy hour, teda pomocnú hodinu, píše agentúra AP.

Bary a reštaurácie v krajine mohli tento týždeň znovu otvoriť. Zatvorené, a teda bez príjmov, boli kvôli pandémii spôsobenej ochorením Covid-19 takmer tri mesiace. Zväz belgických kaviarní Fedcaf sa preto rozhodol vyzvať Belgičanov, aby podporili svoj obľúbený lokál tým, že si kúpia jeden nápoj a zaplatia dva.

"Teraz, keď sa bary pomaly znova otvárajú potom, čo boli mesiace zatvorené, je čas im oplatiť ich láskavosť," uviedol Zväz belgických kaviarní v propagačnej kampani vyzývajúce k zmene happy hour na helpy hour.

Bary a reštaurácie v Belgicku mohli od pondelka znova privítať zákazníkov, avšak za prísnych podmienok. Prezidentka Fedcaf Diane Delenová sa domnieva, že tvrdé opatrenia znížia návštevnosť spoločnosti minimálne o dve tretiny. Iniciatíva helpy hour má pomôcť majiteľom podnikov zmierniť šok z krízy spôsobenej koronavírusom.

"Nemyslím si, že Belgičania budú radi, keď im zmizne ich obľúbená kaviareň," povedala Delenová agentúre AP. "Je to dočasné opatrenie, ktoré pomôže vyhnúť sa lavíne bankrotov. A až sa všetko vráti späť do normálu, klienti budú spokojní, pretože sa vrátia ich šťastné hodiny," dodala. Podľa zväzu by nemusela korona krízu prežiť polovica z 12 000 belgických kaviarní.

Na rozdiel od happy hour, ktoré začínajú a končia podľa rozhodnutia majiteľa podniku, si helpy hour určí zákazník. To znamená, že ktokoľvek môže kedykoľvek ponúknuť obsluhe, že zaplatí dva nápoje.

01 - Modified: 2020-05-25 11:41:11 - Feat.: 0 - Title: Najväčšie pozvanie na pivo od Pilsner Urquell: Prvé pivo je na nás
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 14:28