StoryEditor

Prečo uprednostniť online nákup jazdenky pred autobazárom? Dôvodov je hneď niekoľko

14.11.2021, 23:00
Kúpa jazdeného auta je dnes častejšou voľbou aj pre ľudí, ktorí ešte včera uvažovali o novom aute. Dôvodom je nielen fakt, že dokážu ušetriť peniaze, ale môžu zároveň získať schopné auto s lepšou výbavou, výkonnejším motorom či ponúkajúce väčší priestor.

V skratke, za svoje peniaze jednoducho dostanete často viac, než je tomu u nových áut priamo od dílerov, ktoré už po prekročení prahu strácajú na hodnote. Nehovoriac o čakacej dobe, ktorá sa v dnešnej neľahkej dobe môže vyšplhať na viac než rok od objednania, za čo môže nedostatok polovodičov, pretrvávajúca pandémia a ďalšie problémy v súčasnom automobilovom svete.

Ponuka bazárov zostáva obmedzená, aj keď je na internete

Kríza však neobchádza ani oblasť jazdeniek. Ich cena v poslednom čase výrazne stúpa, dopyt prevyšuje ponuku a zákazníci často nemajú dostatočný výber. V klasickom autobazáre potom kúpia auto, ktoré vlastne ani nechceli alebo robia zbytočné kompromisy, ktorým by sa radi vyhli. Dôvod? Dnešná doba priškrtila prísun áut do ponuky, keďže problémy pri dodávke nového auta vedú majiteľov k tomu, že si svoje staršie kúsky nechávajú. Alebo zotrvajú pri staršom modeli kvôli nejasnej budúcnosti s ohľadom na elektrifikáciu.

Skutočný online nákup auta funguje len pri európskej ponuke

Mnohé autobazáre sa snažia presunutím áut na internet akoby rozšíriť svoju ponuku. Na Slovensku však na inzertných portáloch či weboch autobazárov nájdete rovnako úzku ponuku, akú vidíte „za plotom“ autobazáru. Len si ich viete prezrieť a kúpiť na diaľku. Úplne iným štýlom funguje nová služba Carvago. Na rozdiel od autobazárov prináša reálnu možnosť nákupu áut na online trhovisku a neobmedzuje sa na Slovensko, ale na jednom mieste zhromažďuje vozidlá z viacerých krajín EÚ. Výsledkom je mnohonásobne väčší výber áut. Napríklad Carvago má v ponuke 650-tisíc áut a pri obľúbených modeloch si vyberáte nie z desiatok, ale tisícok vozidiel. Nehovoriac o tom, že tieto autá už zaradením do ponuky prešli nemalým sitom.

Hľadáme Jeep Wrangler: zopár kúskov vs. vyše 300 áut v ponuke

Pozreli sme sa na kúpu nami vysnívaného Jeepu Wrangler. V klasických zavedených bazároch sme objavili len niekoľko jednotiek kusov. A to sme ešte autá vôbec nefiltrovali. Ak by sme hľadali tento model s nájazdom do stotisíc kilometrov, už tak chudobný výber sa ešte zúži. Iná situácia je práve na Carvagu, kde nám už len po samotnom výbere modelového radu naskočí viac ako 340 rôznych kúskov, po aktivácii filtra najazdených kilometrov do stotisíc sa výber „zúži“ na 320 áut.

carvago_search Carvago.com

Tu však naše sito nemusí končiť. Kým klasické autobazáre ponúkajú niekoľko možností filtrovania ponúk, na online trhovisku Carvago si viete vyhľadávanie upraviť podľa vlastných predstáv až do ohromne konkrétnych požiadaviek.

Od farby interiéru až po továrenskú záruku

Pri výbere cez Carvago si viete upresniť nielen lakovanie karosérie, ale aj materiálové prevedenie interiéru, jeho farbu, okrem motora tiež výšku kombinovanej spotreby paliva, počet predošlých majiteľov, prvky výbavy alebo platnosť továrenskej záruky. A to všetko rýchlo, prehľadne a jednoducho. Siahnuť tu teda môžete dokonca po kúskoch, ktoré majú najazdených len niekoľko stoviek kilometrov a dodávané sú s ešte platnou továrenskou zárukou. Aby toho nebolo málo, ku každému autu bez ohľadu na jeho vek ponúka Carvago dodatočnú záruku na pol roka zdarma, kedy ručí za stav motora, prevodovky i diferenciálu s nulovou spoluúčasťou a na neobmedzený počet porúch. Nechýba ani možnosť vrátenia vozidla do 14 dní, ak vám model po zakúpení nevyhovuje.

Porovnanie ceny ako ochrana pred predraženým nákupom

Keď sme si na online trhovisku vybrali model najviac zodpovedajúci našim predstavám, vďaka atraktívnej vychytávke hodnotenia ceny na základe porovnávania s podobnými kusmi máme istotu, že neberieme auto s prehnane vysoko nastavenou cenou. Záujemca pritom tiež vidí, aké hodnotenie má konkrétny preverený díler ponúkajúci auto, kde sa vozidlo nachádza a v prehľadnej tabuľke Carvago tiež vypočíta finálnu sumu alebo splátkový program cez overený ČSOB Leasing. Nič vás už teda dodatočne neprekvapí, celková cena zahŕňa napríklad zákonný poplatok, registráciu vozidla, jeho dodanie na pred dom alebo na odberné miesto, či službu CarAudit, ktorá je ďalším veľkým benefitom spoločnosti.

carvago Carvago.com

Skryté vady nezostanú skryté

Carvago v rámci svojich služieb ponúka preverenie vozidla, takzvaný CarAudit. Podľa krajiny pôvodu vozidla na dôkladné preverenie Carvago využíva buď vlastnú sieť autorizovaných technikov, alebo spolupracuje s lokálnymi autorizovanými strediskami, ako sú Dekra, TUV a Pirelli. V rámci detailnej technickej inšpekcie, ktorá trvá 3 až 4 hodiny, odborníci na aute fyzicky skontrolujú 270 inšpekčných bodov od záberu spojky, cez chod motora za studena aj v otáčkach až po prácu emisného systému. Nechýba kontrola preliačenin či prelakovaných dielov, aby bolo jasné, či bolo auto búrané a ako kvalitne bolo opravené. Súčasťou je samozrejme aj overenie VIN čísla auta a servisnej dokumentácie, ktorá sa porovnáva s reálnym stavom vozidla a záznamami od autorizovaných predajcov.

Zároveň sa porovnáva vozidlo s ostatnými vozidlami na trhu s podobným vekom a najazdenými kilometrami, pričom Carvago ďalej odporúča len vozidlá v nadštandardnom technickom stave. Výsledok kontroly so slovným hodnotením a podrobnými fotografiami dostanete v 93 percentách prípadov do dvoch pracovných dní a je na vás, či sa na základe odporúčaní a zistených skutočností rozhodnete pre kúpu alebo nie. Ak by auto kontrolou neprešlo, peniaze nám vrátia alebo použijú na kontrolu iného vybraného kúska z ponuky.

auto_servis Carvago.com

Nehovoríte nemecky či flámsky? Žiadny problém

V rámci online trhoviska Carvago treba určite spomenúť fakt, že autá spoločnosť až do vášho potvrdenia kúpy nevlastní a vie tak naozaj objektívne hodnotiť ich stav bez zbytočného zamlčovania skutočností. Po potvrdení záujmu auto spoločnosť vykúpi, a vám tým pádom odpadá nutnosť komunikácie v cudzom jazyku. Na Carvago sú tak atraktívne autá z cudzích krajín bez problému dostupné a nákup menej stresový. Všetko sa rieši so slovenským zastúpením v slovenskom jazyku. Po dovoze auto opäť preveria, v prípade záujmu vyriešia okrem spomínaných papierovačiek tiež poistenie a počas celého dovozu ste informovaný o tom, čo sa s vozidlom práve deje.

Mimochodom, auto je vždy prepravované, takže sa netreba báť pribúdajúcich kilometrov alebo "opotrebenia" na ceste k vám. Celý proces od objednania po doručenie vozidla trvá väčšinou do 20 pracovných dní. V súvislosti s vládnymi obmedzeniami v rámci európskych krajín sa však môže stať, že sa čas doručenia môže o niečo predĺžiť - o všetkom je však zákazník pravidelne informovaný.

odtahova_sluzba Carvago.com

Skvelá skúsenosť

Ak si to teda zhrnieme, využitím nákupu online cez trhovisko Carvago získate výber zo 650-tisíc áut, čo je na míle vzdialené možnostiam kúpy auta v bežných bazároch na Slovensku. U obľúbených áut máte tým pádom voľnejšiu ruku, no vyberať si môžete tiež z množstva kusov aj pomerne raritných či špeciálnych modelov áut, ktoré u nás inak nekúpite. Všetky automobily sú spoľahlivo preverené a je potom na zákazníkovi, či zistené fakty akceptuje alebo si vyberie iný model. Máte prehľad o finálnych nákladoch na kúpu auta, so započítaním všetkých potrebných poplatkov. Po zaobstaraní vám vozidlo spoločnosť doručí na vami zvolené miesto, dokonca aj s dotankovaním 10 litrov paliva. Všetko realizujete v spolupráci so slovenským zastúpením, bez nutnosti ovládať cudzí jazyk a aj prípadné problémy či nejasnosti sa tak dajú riešiť rýchlo a bez stresu.

Na kupované auto máte (pre najnovšie autá) továrenskú záruku alebo pre akýkoľvek kus taktiež predĺženú záruku na pol roka. Aby toho nebolo málo, do 14 dní viete auto vrátiť podobne, ako akýkoľvek produkt z e-shopu. Ak ste si aj vybrali auto, ktoré jednoducho nie ste schopný okamžite vyplatiť, vďaka spolupráci s celým radom overených bánk a poskytovateľov finančných služieb si viete rýchlo zabezpečiť vhodné financovanie. Nespornou výhodou je i možnosť dať staré auto na protiúčet, čo vám vie z ceny novo kupovaného vozidla strhnúť nemalú čiastku.

Myslíme si, že práve toto je spôsob online nákupu auta, ktorý tu chýbal. Takto si predstavujeme, že by mala kúpa auta v 21. storočí vyzerať: rýchla, spoľahlivá, bezpečná a jednoduchá.

01 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 02 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 03 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 04 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 05 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe
menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
18. apríl 2024 00:18