mäsiarstvo, potravinyPavol Funtál
Rok 2017 bol na potravinové škandály viac než plodný.
Pridanie nebezpečných chemikálií a kyselín na zamaskovanie pokazeného mäsa.
To bolo realitou v marci 2017, keď toto obvinenie padlo na najväčšieho svetového výrobcu hovädzieho mäsa JBS aj významného producenta hydinového mäsa BRF.
Na Slovensko bolo dovezených 21 ton takto upravenej suroviny, ktorá navyše obsahovala i salmonelu.
Mäso malo putovať do 54 reštaurácií po celom Slovensku.
Po nakazení salmonelou môžu ľudia trpieť na nevoľnosť, bolesti brucha, mať silné hnačky či teploty.
01 - Modified: 2025-10-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa darí nášmu biznisu s mäsom? Sektor čaká skúška odolnosti, Slovákom zas hrozia vyššie ceny
02 - Modified: 2025-09-19 15:02:59 - Feat.: - Title: Česká inšpekcia preveruje praktiky v KFC, údajne používalo mäso po záruke. Ako reaguje slovenská pobočka?
03 - Modified: 2025-05-31 11:48:35 - Feat.: - Title: Rezort životného prostredia udelil štyri výnimky na predaj medvedieho mäsa
04 - Modified: 2025-04-25 11:08:14 - Feat.: - Title: Zem nezvláda naše stravovacie návyky. Štúdia ukazuje, koľko kuracieho mäsa týždenne by si mal maximálne jesť
05 - Modified: 2025-03-29 09:10:20 - Feat.: - Title: Je potrebné vyhýbať sa konzumácii nepasterizovaného mlieka z infikovaných zvierat, varujú hygienici