mäsiarstvo, potravinyPavol Funtál
Rok 2017 bol na potravinové škandály viac než plodný.
Pridanie nebezpečných chemikálií a kyselín na zamaskovanie pokazeného mäsa.
To bolo realitou v marci 2017, keď toto obvinenie padlo na najväčšieho svetového výrobcu hovädzieho mäsa JBS aj významného producenta hydinového mäsa BRF.
Na Slovensko bolo dovezených 21 ton takto upravenej suroviny, ktorá navyše obsahovala i salmonelu.
Mäso malo putovať do 54 reštaurácií po celom Slovensku.
Po nakazení salmonelou môžu ľudia trpieť na nevoľnosť, bolesti brucha, mať silné hnačky či teploty.
01 - Modified: 2025-12-12 13:16:41 - Feat.: - Title: Čo bude s cenou bravčového mäsa? Karty mieša choroba ošípaných, vplyv má aj na naše pulty
02 - Modified: 2025-10-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa darí nášmu biznisu s mäsom? Sektor čaká skúška odolnosti, Slovákom zas hrozia vyššie ceny
03 - Modified: 2025-09-19 15:02:59 - Feat.: - Title: Česká inšpekcia preveruje praktiky v KFC, údajne používalo mäso po záruke. Ako reaguje slovenská pobočka?
04 - Modified: 2025-05-31 11:48:35 - Feat.: - Title: Rezort životného prostredia udelil štyri výnimky na predaj medvedieho mäsa
05 - Modified: 2025-04-25 11:08:14 - Feat.: - Title: Zem nezvláda naše stravovacie návyky. Štúdia ukazuje, koľko kuracieho mäsa týždenne by si mal maximálne jesť