StoryEditorGastro v čiernych okresoch opäť krváca. Štát mu pomáha málo
Reštaurácie v rizikových regiónoch poskytujú len okienkový predaj a rozvoz. Dotácie sú nižšie ako v druhej vlne.
Ide o rodinný podnik so storočnou gastronomickou tradíciou. Za normálnych okolností by Salaš u Franka v Starej Ľubovni praskal vo švíkoch a vydal denne aj viac ako tisíc obedov. Rozsiahle priestory s ľudovou výzdobou sú však v týchto dňoch úplne vyľudnené.
Okres je už druhý týždeň v čiernej fáze, ktorá umožňuje reštauráciám iba okienkový predaj a rozvoz. „Počet obedov klesol o 70 percent. Je to veľmi stratové,“ konštatuje pre HN majiteľ Norbert Frank. V jeho prospech nehrá ani príchod vykurovacej sezóny, ktorá mimoriadne zvyšuje náklady na réžiu. Nie je sám. V podobnej situácii sa ocitli aj ostatné podniky v desiatich čiernych okresoch.
Nástrojov pomoci je menej
Podporu podnikateľom v súčasnosti poskytuje len rezort práce. Výška príspevkov už nie je naviazaná na cov...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Africká pochúťka, ktorú by ochutnal len málokto. Burger z komárov je hitom internetu
02 - Modified: 2024-05-13 10:22:47 - Feat.: - Title: Pätica tipov, ako sa jednoducho dopracovať k vysnívanej postave
03 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO
04 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov
05 - Modified: 2024-05-12 22:03:20 - Feat.: - Title: Bola pilierom socializmu a Slovensku pomohla aj s vakcínou Sputnik. Teraz legendu ťažia dva kroky štátu