"Nie je to o jednej veľkosti, pokiaľ ide o kalórie a percento sacharidov spotrebovaných denne," hovorí Bonciová. "Závisí to od jednotlivca, cieľov cvičenia a zdravotných problémov." Bonciová vo všeobecnosti odporúča, aby 40 až 60 percent stravy tvorili karbohydráty. Spodná hranica spočíva v tom, že môžete vylepšiť stravu, aby ste našli niečo, čo pre vás funguje, pretože to, ako cíti a funguje telo, je dôležitejšie ako číslo na váhe.Pixabay
StoryEditorDeväť mýtov o sacharidoch, ktorým netreba veriť
Sacharidy majú zlú povesť. Ak chcete schudnúť, musíte znížiť hladinu sacharidov? Alebo ste tento víkend vyšli z formy, lebo ste sa nimi doslova prepchávali?
Hoci pravdepodobne existuje nejaká pravda v týchto tvrdeniach, bolo by smiešne si myslieť, že sacharidy sú výhradným vinníkom, píše Thrillist. Dajte sacharidom šancu a prestaňte veriť týmto mýtom.
01 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu
02 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom
03 - Modified: 2025-11-05 12:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa stane, keď budeš 50 hodín jesť len fast food a sladkosti? Youtuber to vyskúšal na vlastnej koži
04 - Modified: 2025-11-05 08:30:00 - Feat.: - Title: Rozmýšľal si niekedy, prečo sú Japonci takí štíhli? Žiadny Ozempic, môže za to trik, ktorý môžeš vyskúšať zadarmo a hneď
05 - Modified: 2025-10-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Konečne dobrá výhovorka na prejedanie sa? Tvoj mozog si vyberá jedlo ešte predtým, ako si vôbec uvedomíš, na čo sa pozeráš