Tekvica je bohatým zdrojom niekoľkých druhov karotenoidov, ktoré pomáhajú tlmiť alergické problémy. Štúdie preukázali, že ich vysoký obsah v krvi je spojený s nižším výskytom alergických príznakov. Tekvicu si môžete upiecť alebo rozmixovať do podoby krémovej polievky. Podobné účinky má aj zeler, mrkva a kurkuma. SNÍMKA: Pixabay
StoryEditor

Obdobie, ktoré je nočnou morou alergikov, je tu: Pomoc nájdete v týchto bežných potravinách

13.05.2022, 18:00
  • Patríte k tým, ktorí s príchodom jari práve nejasajú, pretože vedia, že všade číhajú peľové alergény, ktoré dokážu človeka dohnať až k slzám?
  • Práve pre vás bude tento článok užitočný.
  • Málokto totiž vie, že ťažkostiam je možné predchádzať aj vhodnou stravou.

Upchatý nos, červené a slzavé oči, záchvaty kašľa a silnej únavy, s ktorou s vypätím všetkých síl bojujete od jari počas leta až do jesene. Určite to niektorí verne poznáte. Ako prežiť obdobie, keď príde očakávaná a čiastočná úľava po tomto ťažkom období?

Pomôžu vám niektoré potraviny, o ktoré ide a ktorým sa naopak oblúkom vyhnúť, si pozrite v galérii: 

27. máj 2022 10:20