Grand Hotel River Park, Bratislava
StoryEditor

Jaroslav Žídek bude šéfkuchárom v známej reštaurácii v Bratislave: Budem variť, čo chutí mne, odkazuje

14.02.2017, 11:19
Autor:
ipip
Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchára. Je ním od februára Jaroslav Žídek.

 Hostia v jeho novom menu nájdu niečo „staré aj nové, ale hlavne všetko dobré." „Som veľmi rád, že si pán Žídek vybral z viacerých ponúk práve tú našu a rozhodol sa obohatiť hotel svojimi dlhoročnými skúsenosťami. Pre náš gastro tím je to veľká česť a príležitosť naučiť sa od neho nové postupy a zručnosti,“ hovorí o spolupráci Branislav Kačkovič, riaditeľ Grand Hotela River Park.

Jaroslav Žídek vystriedal na poste šéfkuchára Igora Čehyho, ktorý viedol hotelovú reštauráciu, ako aj celkovú gastronómiu v hoteli od mája 2015.

Potraviny zo slovenských fariem, ale aj z blízkych európskych krajín

Menu bude tvoriť podľa vlastného hesla: „Čo chutí mne, to môžem ponúknuť aj mojim hosťom a naopak, čo mi nechutí, to nenavarím ani im.“ Jaroslav Žídek má za cieľ rozvíjať schopnosti ľudí v svojom tíme v reštaurácii a ako hovorí, rád by tu vytvoril zázemie, kde osobne bude poznať svojich hostí.

„Som rád, keď z kuchyne zájdem za ľuďmi a pozdravím ich v reštaurácii počas obeda či večere,“ dodáva.

Jaroslav Žídek pôvodom z Čiech, pôsobí na Slovensku už 14 rokov

Do konca novembra 2016 viedol reštauráciu hotela Albrecht v Bratislave, ktorú si prenajal v roku 2012. Splnil si tak sen mať svoju vlastnú reštauráciu s rodinnou atmosférou. Za ten čas do nej priniesol množstvo fanúšikov a stálych hostí.

Tu zúročil svoje skúsenosti, ktoré získal pôsobením v Čechách, v Španielsku, v Škandinávii ako aj v bratislavských reštauráciách Camouflage a Flowers. Tie vďaka jeho kuchárskemu umeniu získali niekoľko ocenení od slovenských (TREND TOP reštaurácie a hotely, Gurmán AWARD) a rovnako aj zahraničných hodnotiteľov (Feinschemcker, Gault Millau, Falstaff).

Jaroslav Žídek vytvoril na Slovensku niekoľko projektov (Škola varenia – jedny z prvých kurzov varenia pre amatérov), Worlds Chef (pozývanie zahraničných kuchárov na Slovensko). Účinkoval v slovenských kuchárskych reláciách a je autorom niekoľkých kuchárskych kníh (Šéfkuchár v paláci, Nebíčko v papuľke 1 a 2).

01 - Modified: 2012-11-26 09:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prečítajte si Nebíčko v papuľke 02 - Modified: 2014-03-26 22:00:01 - Feat.: 0 - Title: Pospíšil testuje v prečo nie?! reštauráciu Žídeka
01 - Modified: 2023-03-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Získala šesť michelinských hviezd, nemala základné vzdelanie, ako mladá sa starala o ošípané. Prečo sa na ňu zabudlo? 02 - Modified: 2023-01-09 15:10:26 - Feat.: - Title: Najlepšia reštaurácia na svete končí. Potopilo ju, že stážisti začali dostávať plat 03 - Modified: 2022-12-26 12:23:38 - Feat.: - Title: Gastronómia v praveku nebola len o rastlinách a mäse. Čo neandertálci jedli, odhalila nová štúdia 04 - Modified: 2022-08-14 14:00:00 - Feat.: - Title: Cestoviny sa jedli už pred 7-tisíc rokmi. Taliani si ich bránia, no zrejme pochádzajú z druhej strany Zeme 05 - Modified: 2022-07-14 10:29:42 - Feat.: - Title: Svet pre Francúzov už nebude taký, ako predtým. Gastronómia zažíva kvôli Putinovi pohromu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. jún 2023 13:41