StoryEditor

8 japonských jedál, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli

07.07.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Keď sa aj do našich končín dostala japonská kuchyňa, spoznali sme sushi, ramen, karí aj knedličky gyoza. Ale japonská kuchyňa je aj niečo viac. Existuje hneď niekoľko regionálnych variácií a špecialít, ktoré sú typické pre jednotlivé prefektúry a sú ich znakom.

Tohoku, najsevernejší región japonského ostrova Honšú, je už čiastočne zrelý na kulinárske objavovanie. Tamojšia expertka na jedlo Elizabeth Andoh je autorkou knihy „Kibo – Prekypujúce nádejou“, ktorá je kolekciou receptov a príbehov z Tohoku.

Knihu publikovala v roku 2011 po tragédii japonského zemetrasenia a výťažok z nej šiel na hospodársku obnovu. Po piatich rokoch táto krásna, hornatá oblasť opäť víta turistov a dáva ďalšie dôvody na objavovanie kuchyne. A v článku z portálu edition.cnn.com nájdete 8 japonských špecialít populárnych v Tohoku.

01 - Modified: 2024-05-02 11:00:00 - Feat.: - Title: Ježiš nezomrel na kríži, ale odišiel do Japonska plodiť deti a pestovať cesnak. Bizarný príbeh má potvrdzovať jeho hrobka 02 - Modified: 2024-04-30 10:49:14 - Feat.: - Title: Turistika v Tatrách môže byť aj o jedle. Na týchto horských chatách si vychutnáte najlepší kotlíkový guľáš či parenú buchtu za rozumnú cenu 03 - Modified: 2024-04-30 11:00:00 - Feat.: - Title: Muž prežil dve atómové bomby. Tsutomu Yamaguchi zažil bombardovanie Hirošimy aj Nagasaki 04 - Modified: 2024-04-26 11:30:00 - Feat.: - Title: RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán 05 - Modified: 2024-04-25 07:10:38 - Feat.: - Title: Toyota zaznamenala rekordný celosvetový predaj, prvýkrát prekročila hranicu desiatich miliónov áut
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 13:43