StoryEditor

Pripravte si najväčšiu slovenskú veľkonočnú špecialitu. Babu obdivujú aj Česi

25.03.2016, 23:00
Autor:
HNstyleHNstyle

Baba na Veľkú noc jednoducho musí byť. Tip na ňu dáva aj český portál idnes.cz. Upečte si ju podľa receptu food blogerky Tinajedoma.

Potrebujeme:
200 g králičej pečienky
150 g kuracích srdiečok
2 dcl bieleho vína
7 rožkov
2 cibule strednej veľkosti
7 vajíčok (5 surových + 2 uvarené natvrdo)
hrsť petržlenovej vňate
soľ
korenie
bravčová masť a strúhanka na vysypanie pekáča

Ako na to:
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Dve keramické zapekacie misy, jednu väčšiu a jednu menšiu vytrieme masťou a vysypeme strúhankou. Dáme nabok. Rožky si nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
Nakrájanú cibuľku dáme osmažiť na masle alebo masti. Pečeň a srdiečka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme osmaženú cibuľku, najprv srdiečka dusíme zaliate vínom približne 10 minút. Keď sa víno odvarí, zvýšime plameň, pridáme pečeň a sprudka opečieme, dochutíme soľou a korením. Do plnky nakrájame dve vajíčka uvarené natvrdo, jednu kapiu a petržlenovú vňať. Nakrájané ingrediencie pridáme k rožkom, potom pridáme aj hotovú mäsovú zmes, zamiešame. V inej mise si vyšľaháme päť vajec a pridáme ich do rožkovej zmesi. Dobre premiešame, naplníme zapekacie misy a dáme piecť na asi 45 minút až 1 hodinu.

01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie 02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné 03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu? 04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor 05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. december 2025 22:13