StoryEditorNemyslite iba na halušky. Toto sú národné jedlá iných krajín
Politiku a náboženstvo stranou. Skutočne iskrivé debaty vie vyvolať aj jedlo. Portál edition.cnn.com preto vyzval svojich čitateľov, aby im poslalo špeciality, ktoré najlepšie reprezentujú ich krajinu. Tu je výsledok.
Filipíny: Adobo
Filipínski čitatelia údajne pomerne dlho viedli debaty o tom, či je ich klasikou marinované mäso adobo alebo lechon alias prasa pečené v celku. Víťazom sa stalo jedlo, ktoré je vraj mimoriadne jednoduché na prípravu: do hrnca si vložíte bravčové mäso, ocot, soľ, cesnak, sójovú omáčku, korenie a bobkový list. Najviac vám bude chutiť po dvoch-troch dňoch.
01 - Modified: 2007-10-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kto je David Cameron
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie
02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné
03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu?
04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor
05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí