StoryEditor

Rozhovor so šéfkuchárom: Žiadna exotika ani syry z Talianska, varíme podľa starých receptúr

08.07.2021, 00:00
V jeho kuchyni nenájdete exotické ingrediencie, ale ani morské ryby.

Prečo sa v reštauráciách, ktoré vediete ako šéfkuchár, varia prevažne klasické slovensko-maďarské jedlá?

Postupne som sa dopracoval k tomu, že musím byť hrdý na svoje korene. V našich reštauráciách preto varíme iba zo surovín, ktoré sa vychovajú alebo vypestujú v našom regióne. Pozrite sa do sveta, momentálne je asi najväčším gastronomickým trendom lokálnosť a sezónnosť, a my to robíme od začiatku. Našu reštauráciu Villa Rosa už štyrikrát vyhlásili za najlepšiu tematickú reštauráciu na Slovensku. Mojou hlavnou náplňou práce už nie je len variť, ale hľadať poctivých pestovateľov a chovateľov, ktorí by nám mohli dodávať svoje suroviny.

Varíte teda iba zo surovín, pri ktorých presne viete, kto ich dopestoval, dochoval?

Áno, viem to asi na 80 percent. Teraz sedíme v Chateau Amade Vrakúň a hneď za hotelom máme vlastný 400-hektárový sad, kde pestujeme ovocie a zeleninu. Sami si robíme džemy, sirupy, limonády, fermentujeme zeleninu. Teraz ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-06-18 12:24:23 - Feat.: 0 - Title: Známy slovenský šéfkuchár: Zaujímavé jedlo pripravíte aj za pár centov 02 - Modified: 2021-06-13 11:24:57 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Vojto Artz pre HN: Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc
01 - Modified: 2024-04-16 13:30:00 - Feat.: - Title: Budúcnosťou pre autá môže byť vodík. Na Slovensku má potenciál, tvrdí konateľ Orlenu (rozhovor) 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-14 15:13:46 - Feat.: - Title: Veľvyslanec Izraela pre HN: Svet musí okamžite konať a zabrániť Iránu v pokračovaní teroristických operácií 04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 05 - Modified: 2024-04-15 09:30:00 - Feat.: - Title: Fyzioterapeut, ktorý dáva dokopy aj Attilu Végha: Pacienti niekedy čakajú zázračnú pilulku, tak to však nefunguje
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 00:16