StoryEditorRevolúcia v jedlách pre deti aj návrat ku koreňom. Toto sú gastrotrendy blížiaceho sa roka 2020
Čo bude IN v roku 2020 v oblasti gastronómie?
Rok 2019 sa v gastronómii nesie v znamení návratu k jednoduchosti. Zameriava sa na jedlá s menším obsahom mäsa aj odpadu, trendom sú reštaurácie špecializované na konkrétny druh jedla.
Budúci rok bude jednak v znamení nových trendov, no zároveň aj v zdokonaľovaní tých starších. Na tie, ktoré ovládnu gastronómiu v roku 2020, sa pozreli mnohé portály vrátane Forbesu, Insideru, CNBS a mnohé ďalšie, ktoré svoje informácie čerpali z Whole Foods Market. Práve táto stránka totiž zverejnila zoznam potravinových trendov na rok 2020.
V galérii vám prinášame výber desiatky top smerov v gastronómii, ktoré budúci rok môžeme očakávať možno aj na Slovensku:
01 - Modified: 2022-01-11 15:25:54 - Feat.: 0 - Title: Tukožrúty, ktoré máme rovno pod nosom: Z týchto dvanástich zázračných potravín sa najľahšie chudne
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie
02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné
03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu?
04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor
05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí