StoryEditor

Gurmánsky obed v podobe vajíčok a párkov. Prečo nie? V tomto podniku to má byť zážitok

30.04.2019, 00:00
Postaviť sa k barovému pultu, na 15 minút sa zahĺbiť do La repubblica, na jeden hlt vypiť espresso a zjesť croissant. Približne tak vyzerajú raňajky bežného Taliana. A ako sme na tom my, Slováci?

Dáme si radšej doma rožok s maslom a džemom, ktorý zapijeme tureckou kávou? Alebo sme sa už naučili vychutnať si raňajky a espresso v podniku s obsluhou? Či sme niekde na polceste?

V Žiline sa raňajky pokúšalo ponúkať už niekoľko podnikov – väčšinou nesmelo, na skúšku, ako doplnok, lebo si to niektorí hostia pýtali. Potom prišlo z Martina Čáry-Máry. Tí si povedali, že ľudí naučia vychutnať si brunch aj raňajky o dvanástej na obed, veď noc môže byť aj náročná a vstávanie ešte náročnejšie.

Majitelia podniku svojmu nápadu absolútne veria a uvedomujú si, že ľudí nenaučia raňajkovať v podniku zo dňa na deň. Ani sa o to nesnažia, chce to totiž čas a okrem neho nesmie chýbať skvelé jedlo, ktoré je ešte aj "sexi naservírované", v atraktívnom priestore s historickými klenbami a atmosféru dotvárajúcími zrkadlami od žilinského sklenára, píšu Kávičkári.

V galérii nahliadnite do podniku, kde si obedujete raňajky:

​Väčšinou sme zvyknutí, že raňajkové menu predstavuje štyri až päť jedál a koniec. V Čáry-Máry to robia odvážnejšie: dostanete niekoľkostranový zošit, plný jedál, ktoré už na papieri veštia gurmánsky zážitok.

Špecialitou podniku sú vajcia Benedikt s holandskou omáčkou, ktorú Michal Knoško ladil týždeň. Práve z nich vychádza aj obľúbená pochúťka jedákov, X-factor: vajíčko Benedikt so spišskými párkami prekríženými do X.

S dlhým nosom neodídu ani vegetariáni, tých osloví zapečený chlieb s chrumkavou kôrkou, grilovanou zeleninou a tahini humusom. Milovníci sladkého v ponuke nájdu lievance s jahodovovým džemom a jablkovou remuládou.

Udobrenie si manželky po prehýrenej noci, prázdna chladnička, potešiť toho, na kom vám záleží, pohodlnosť, nezabudnuteľný zážitok. Dôvodov, prečo si vychutnať raňajky v Čáry-Máry môže byť mnoho. Isté je však iba jedno – nech je váš dôvod akýkoľvek, zážitok bude zaručený.

01 - Modified: 2024-05-05 09:38:45 - Feat.: - Title: Pád vetroňa v Martine podľa záchranárov neprežil zhruba 60-ročný muž 02 - Modified: 2024-05-04 22:33:49 - Feat.: - Title: V Martine spadol vetroň, zásah záchranárov komplikuje požiar. Zahynul minimálne jeden človek 03 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 04 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 05 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 05:35