StoryEditor

Naď má iný názor na politiku ako Matovič. V hre je viacero alternatív, aj jeho odchod z OĽANO

11.01.2023, 13:56
Autor:
TASRTASR

Minister obrany povedal, že najmä v poslednom období má iný názor na to, ako sa má robiť politika, alebo kde majú byť priority.

Člen predsedníctva OĽANO Jaroslav Naď má iný názor na politiku ako šéf hnutia Igor Matovič. So straníckym kolegom a dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom sa stotožňuje v svetonázore a v cieli v politike.

"Či to bude debata v rámci hnutia alebo debata, ktorá bude smerovať k tomu, že odídeme z hnutia, to je ešte otázne," načrtol. Hovorí o viacerých alternatívach.

S Hegerom hľadá Naď podľa svojich slov také riešenie, aby si mal volič čo vybrať v ďalších voľbách. "Čo dnes chýba voličovi, je alternatíva, ktorá má jasné zahraničnopolitické smerovanie a je proreformná a smeruje k tomu, aby to nebolo mantinelové. Ako je Progresívne Slovensko príliš liberálne a príliš ľavicové, tak sú niektoré stanoviská, ktoré Igor Matovič deklaruje, príliš konzervatívne a s nimi mám ja ako osoba problém," uviedol Naď s tým, že nejde o osobný konflikt s Matovičom.

Povedal, že najmä v poslednom období má iný názor na to, ako sa má robiť politika, alebo kde majú byť priority.

S niektorými konzervatívnymi stanoviskami Matoviča nesúhlasím, hovorí minister Naď. FOTO: TASR

K hľadaniu novej väčšiny v parlamente Naď povedal, že sa "podpisuje na viacerých frontoch". Očakáva podporu hnutia OĽANO, ako aj poslancov Sme rodina. Rokuje sa podľa neho aj s ďalšími nezaradenými poslancami.

"Ja si myslím, že tento projekt môže byť úspešný," komentoval. Cieľom je podľa Naďa dovládnuť štandardné štyri roky. V prípade novej Hegerovej vlády nevylúčil zmeny na ministerských postoch. Komunikuje sa aj s predsedom SaS Richardom Sulíkom.

Naď potvrdil, že snem OĽANO sa uskutočnil online. Nevylúčil aj riadny snem. Vnútrostranícke diskusie však podľa neho prebiehajú aj mimo snemov.

Naď nepredpokladá, že by sa mohla schváliť zmena Ústavy SR o možnosti skrátiť volebné obdobie. Poukázal na nesúhlas hnutia OĽANO s predčasnými voľbami, negatívny postoj očakáva aj od SaS.

 

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 03 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 10:17