StoryEditor

Zásah NAKA v Bratislave: Policajti zadržali Rudolfa Kusého, vyšetrujú korupciu

16.11.2022, 13:44
16.11.2022, 13:44
Autor:
redred

Neúspešného kandidáta na primátora Bratislavy majú vyšetrovať pre podozrenie z korupcie.

Národná kriminálna agentúra zadržala neúspešného kandidáta na bratislavského primátora Rudolfa Kusého. Informuje o tom Denník N s tým, že ho vyšetrujú pre podozrenie z korupcie.

Kusý bol dlhoročným starostom bratislavskej mestskej časti Nové mesto, kde aktuálne podľa portálu Startitup prebieha zásah Národnej kriminálnej agentúry. Ako portál informoval, razia nesúvisí s podozrením z nezákonného financovania kampane niekdajšieho starostu mestskej časti.

Pozrite si aj predvolebný rozhovor HNtelevízie s Rudolfom Kusým z prvej polovice októbra, v ktorom kritizoval primátora Matúša Valla: 

Zásah NAKA v Bratislave potvrdila polícia. "Dnes v Bratislave príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonali protikorupčnú akciu s krycím názvom DEVELOPMENT. Počas akcie zadržali tri osoby, konkrétne J.P., A.P., R.K.," informovala na Facebooku.

"Žiaľ, vzhľadom na citlivosť informácií a možné názory na ovplyvňovanie vám k tejto veci nemôžem poskytnúť žiadne stanovisko," napísal pre TASR prednosta novomestského miestneho úradu Ignác Olexík.

Predseda KDH Milan Majerský nedávno v rozhovore pre Denník N priznal, že na ich stranícky účet bolo vložených 40-tisíc eur, ktoré potom poslala partaj na transparentný účet Kusého. K peniazom sa nakoniec priznal zakladateľ technologickej spoločnosti Eset Rudolf Hrubý. Tvrdil, že suma bola určená pre hnutie.

Toto tvrdenie sa však rozchádzalo s tým, čo hovorí Majerský. Ten po spomínanom rozhovore vydal na stránke hnutia stanovisko.

„Kampaň Kusého podporilo KDH sumu 105 – tisíc eur. V tom je zarátaný aj dar od Rudolfa Hrubého vo výške 25 – tisíc eur, ktorý sme dostali v posledný týždeň pred voľbami s určením na túto konkrétnu kampaň. Je to zároveň najvyšší dar, aký sme tento rok dostali," uviedol. Podozrenia z možného „prania peňazí" žiadal preveriť tento týždeň aj policajný prezident Štefan Hamran.

"Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nebude Úrad špeciálnej prokuratúry poskytovať žiadne bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Kusý patril k hlavným vyzývateľom primátora Bratislavy Matúša Valla v októbrových komunálnych voľbách. Nakoniec však triumf nedosiahol, keď skončil na druhej priečke s vyše 40-tisíckami hlasov. Víťazom súboja o primátorskú stoličku v metropole sa stal s viac ako 86-tisíc hlasmi práve Vallo, ktorý tak obhájil post.

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 04 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu 05 - Modified: 2024-03-15 07:38:07 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Správa o právnom štáte Slovensko nepoteší
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 04:41