Jana Bittó Cigániková, Romana Tabák. FOTO: HN/Filip Duffala, Tasr, koláž
StoryEditor

Kauza rozhádaných poslankýň pokračuje: Podala som trestné oznámenie, píše Tabák. Spomína alkohol aj drogy

05.10.2022, 13:49
Autor:
jfjf

Poslankyňa Romana Tabák vo svojom aktuálnom statuse na sociálnej sieti informuje o ďalších krokoch v súvislosti s konfliktom, ktorý má so svojou bývalou koaličnou kolegyňou Janou Bittó Cigánikovou.

Po tom, ako pred vyše týždňom oznámila poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS), že podáva trestné oznámenie na svoju bývalú koaličnú kolegyňu Romanu Tabák, teraz k rovnakému kroku pristúpila aj druhá menovaná. Konflikt oboch poslankýň tak naberá na intenzite.

Tabák totiž na sociálnej sieti Facebook píše, že pozadie celej udalosti, ktorá mala vyvrcholiť fyzickým konfliktom poslankýň, vníma radikálne inak ako Bittó Cigániková. 

"Nakoľko pani Cigániková naďalej podniká zákerné kroky voči mojej osobe, hoci dobre vie, že incident, ktorý bol v médiách opisovaný ako môj útok na ňu, vyvolala ona sama," vysvetlila podanie trestného oznámenia poslankyňa, ktorá momentálne pôsobí v poslaneckom klube Sme rodina.

Zároveň naznačila, že si jej parlamentná kolegyňa incident, ktorý sa mal odohrať pred nedávnom v jednom z bratislavských podnikov, "pre svoju totálnu opitosť a pravdepodobne aj požitie omamných látok nepamätá".

"Myslím si, že ožratí a zdrogovaní ľudia by nemali pôsobiť ako poslanci v NR SR," podotkla na sociálnej sieti Tabák s tým, že je ako športovkyňa odporkyňou neprimeraného požívania alkoholu pričom sa vôbec nestotožňuje s legalizáciou drog.

Verzia Bittó Cigánikovej

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková už skôr na sociálnej sieti oznámila, že podáva trestné oznámenie na svoju bývalú koaličnú kolegyňu Romanu Tabák. Tá sa do parlamentu síce dostala na kandidátke OĽANO, no nedávno vstúpila do poslaneckého klubu koaličného hnutia Sme rodina. 

image

Tabák reaguje na Bittó Cigánikovú: Pevne dúfam, že vyhľadá terapeuta a absolvuje test na drogy

Bittó Cigániková na margo kontroverznej Tabák vo svojom statuse uviedla, že napriek niekoľkým kritickým vyjadreniam ohľadom jej politického pôsobenia sa svojej bývalej koaličnej kolegyni "špeciálne nevenuje". Tentoraz však kvôli fyzickému konfliktu urobila výnimku.

"Bola som s kamarátkami a manželom v jednom bratislavskom podniku na koncerte. Bola perfektná nálada, obsluha, prostredie aj spoločnosť až do momentu, keď po jeho skončení v nočných hodinách prišla do podniku Romana Tabák," opísala udalosti pred samotnou roztržkou Bittó Cigániková.

Ďalej informovala o "nechutných verbálnych útokoch", po ktorých dala z hlavy Romany Tabák dolu šiltovku. "Myslela som, že keď si uvedomí, že sa na ňu ľudia dívajú čo stvára, že sa ukľudní. Opak bol však pravdou. Pani poslankyňa Tabák zareagovala maximálnym využitím svojej mentálnej kapacity a teda ako zvieratko. Začala ma ťahať za vlasy a fyzicky napádať," pokračovala liberálna poslankyňa.

Bittó Cigániková celý opis situácie uzatvorila tým, že napokon skončila na pohotovosti s napuchnutým lícom, bolesťami hlavy a krku. "Následne na polícii podávam trestné oznámenie, lebo toto je jediný kultivovaný spôsob, ako sa brániť," dodala poslankyňa za SaS.

Kauza "tepša"

Tabák pritom len nedávno vyvolala rozruch keď sa zjavila na brífingu strany SaS, počas ktorého nazvala Richarda Sulíka "najväčšou brzdou tejto krajiny".

Stalo sa tak po tom, ako sa poslancom počas otvárania prvej schôdze parlamentu po oficiálnom odchode ministrov za SaS z vlády nepodarilo otvoriť schôdzu. Počas tohto incidentu sa Tabák ohradila aj voči Bittó Cigánikovej, ktorá chcela, aby "Romanu nechali hovoriť". „Ty buď ticho, tepša,“ povedala v tej chvíli na adresu poslankyne za SaS Tabák.

Krátko po informácii o tom, že Bittó Cigániková podáva na Tabák trestné oznámenie, zareagovala aj poslankyňa hnutia Sme Rodina. "Zahnala sa na mňa po tvári a ako sa zahnala druhýkrát, strhla mi z hlavy šiltovku a hodila ju do miestnosti," znela verzia udalostí z úst Tabák.

image

Roztržka bývalých koaličných kolegýň dostala fyzický rozmer. Tabák ma napadla, tvrdí Bittó Cigániková

Zároveň tvrdila, že sa len bránila. Cigániková za ňou údajne prišla v "nepríčetnom stave" a začala vulgárne nadávať na ňu a jej rodinu. Následne malo prísť ku konfliktu.

"Ja som sa bránila. Mrzí ma, že som sa nechala vyprovokovať a uštedrila jej úder, po ktorom sa ukľudnila," opísala poslankyňa zvolená do parlamentu za OĽANO pre web denníka Nový čas.

01 - Modified: 2022-09-25 17:28:19 - Feat.: 0 - Title: Tabák reaguje na Bittó Cigánikovú: Pevne dúfam, že vyhľadá terapeuta a absolvuje test na drogy 02 - Modified: 2022-09-25 16:59:21 - Feat.: 1 - Title: Tabák o konflikte s Cigánikovou: Mrzí ma, že som sa nechala vyprovokovať a uštedrila jej úder 03 - Modified: 2022-09-24 18:50:29 - Feat.: 1 - Title: Roztržka bývalých koaličných kolegýň dostala fyzický rozmer. Tabák ma napadla, tvrdí Bittó Cigániková
01 - Modified: 2024-04-17 12:00:30 - Feat.: - Title: SaS kritizuje zrušenie zubných benefitov. Musíme sa zamyslieť, ako situáciu využiť, hovorí Szalay 02 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 03 - Modified: 2024-03-06 15:18:42 - Feat.: - Title: SNS zverejnila kandidátku do eurovolieb. Lídrom je Danko, na zozname sú aj Huliak, Šimkovičová či Taraba 04 - Modified: 2024-02-06 13:35:37 - Feat.: - Title: KDH a PS kritizujú odvolanie Bláhovej, Cigániková zmenu na čele Úradu pre dohľad víta 05 - Modified: 2023-12-28 11:09:22 - Feat.: - Title: Romana Tabák ako hrdá Marfuša. S novým memečkom sa pochválila aj na svojom profile, všetci si z nej však robia srandu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:40