Peter Kremský. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Vyzývam Richarda Sulíka, aby sa vrátil do práce a riešil ekonomické problémy, ktoré spôsobil, hovorí Kremský

03.09.2022, 12:07
Autor:
TASRTASR

"Vyzývam ho, aby sa začal konečne venovať službe občanom tohto štátu, čo najskôr sa vrátil z dovolenky do práce a napravil škody, ktoré po ňom zostali," vyhlásil Peter Kremský.

Vláda Slovenskej republiky na svojom včerajšom zasadnutí odhalila nesplnenú úlohu ministerstva hospodárstva zabezpečiť primerané ceny energií pre domácnosti. Vláda pritom už vo februári podpísala so Slovenskými elektrárňami rámcovú dohodu, podľa ktorej mali mať domácnosti zmrazené ceny elektriny na roky 2023 a 2024, pripomína Peter Kremský z OĽANO.

image

Koaliční poslanci predložili do parlamentu tri novely zákona o energetike

"Minister hospodárstva však fatálne zanedbal túto úlohu a zlyhal pri vyrokovaní konkrétnych podmienok a dotiahnutí zmluvných kontraktov. Zmluvy o stabilných cenách s elektrárňami sa tak oneskorili až do júla a zdržalo sa vydávanie cenových výmerov, keďže zmluvy ešte musí odobriť Európska komisia. Je naozaj zarážajúce, že namiesto toho, aby riešil dohody životne dôležité pre štát, minister Sulík celé leto obťažoval verejnosť nemiestnymi ultimátami a útokmi na Igora Matoviča," povedal Kremský.

Slovami kritiky na Richarda Sulíka, ktorý už podal demisiu tak, ako avizoval, že sa stane pri nesplnení jeho ultimáta o odchode Igora Matoviča, ku ktorému nedošlo nešetril.

image

Sulík predstavil svojho nástupcu aj dva návrhy na pomoc s energiami. Ide o výnimočný postup, tvrdí právnik

"Dnes sa ukazuje, že Richard Sulík si len hľadal zámienku na útek od zodpovednosti pred extrémnymi výzvami v oblasti energetiky, ktorým Slovensko čelí. Po tom, čo teatrálne zamával svojou demisiou, odišiel na ďalšiu zahraničnú dovolenku a nechal Slovensko napospas prudkému nárastu cien elektriny, plynu a tepla," dodal Kremský.

image

Sulík má pre ceny elektriny plán B. Slovenské elektrárne ho však spochybňujú

"Vyzývam ho preto, aby namiesto rozbíjania vlády investoval svoju energiu zmysluplne, začal sa konečne venovať službe občanom tohto štátu, čo najskôr sa vrátil z dovolenky do práce a napravil škody, ktoré po ňom zostali. Pokiaľ toho Richard Sulík nie je schopný, verím, že aspoň rozumnejšia časť strany SaS pochopí vážnosť situácie a prestane rozbíjať vládu. Fico s Pellegrinim a extrémistami čakajú za dverami a keď svoje dielo skazy dokonajú a dostanú sa k moci, nebude tej sily, ktorá stranu SaS zbaví zodpovednosti," vyhlásil predseda hospodárskeho výboru Národnej rady Slovenskej republiky Peter Kremský (OĽANO) s tým, že zvolá mimoriadne rokovanie výboru, ktoré sa vzniknutou situáciou v energetike bude zaoberať.

01 - Modified: 2022-09-03 09:48:22 - Feat.: 1 - Title: Prijatie požiadaviek, ktoré OĽANO predložilo SaS, by sa rovnalo podpisu bianko šeku, hovorí Juraj Hrabko 02 - Modified: 2022-09-02 18:22:34 - Feat.: 1 - Title: Vláda prekročila všetky racionálne medze. Musí skončiť, hrozí nám kolaps ekonomiky, vyhlásil Pellegrini 03 - Modified: 2022-09-02 16:08:13 - Feat.: 1 - Title: Matovič: Na sto percent neodstúpim. Sulík uteká z ministerského kresla od zodpovednosti
01 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová 02 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Pellegrini sa bojí diskutovať s Matovičom. Odliv členov z hnutia je len bublina, hovorí Šipoš (rozhovor) 03 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 04 - Modified: 2024-02-25 13:34:51 - Feat.: - Title: "Všetko, čo je zákonné, je legitímne." Taraba hovorí o práve koalície mať šéfa SIS, Sulík o obchádzaní zákona 05 - Modified: 2024-02-14 23:00:52 - Feat.: - Title: Exposlanec OĽaNO kritizuje Matovičovo hnutie: Najprv mi ponúkli prácu, po kritike na sneme mi ju však zrušili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 02:31