Terasy v BratislaveTASR/M. Baumann
StoryEditorOtvorené terasy reštaurácie nespasia. Ich majitelia bijú na poplach, apelujú na Hegerovu vládu
Obmedzenie kapacít, zákaz vychádzania či zatvorené hranice stále komplikujú fungovanie podnikov. Straty sa nepodarí dohnať najbližšie dva roky.
„Zákvas k haluškám alebo poctivý ležiak chutia zo skla úplne inak ako z plastu. Tešíme sa, najmä zamestnanci, ktorí gastronómiu neopustili a robia ju s radosťou,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu.
Podnikatelia, ktorí vytrvali, od skorého rána pripravovali terasy svojich prevádzok. Naťahovali meter, aby dodržali dvojmetrové rozstupy medzi stolmi, a vykladali dezinfekciu. Viac ako 200 dní čakali, kým usadia prvých tohtoročných zákazníkov.
Terasy sa síce vracajú k životu, ale prvý nádych je opatrný. Ľudia prichádzajú s rešpektom, po dlhom čase si listujú v menu a zároveň s...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie
02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné
03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu?
04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor
05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí