StoryEditor

Otvorené terasy reštaurácie nespasia. Ich majitelia bijú na poplach, apelujú na Hegerovu vládu

26.04.2021, 16:33
Obmedzenie kapacít, zákaz vychádzania či zatvorené hranice stále komplikujú fungovanie podnikov. Straty sa nepodarí dohnať najbližšie dva roky.

Zákvas k haluškám alebo poctivý ležiak chutia zo skla úplne inak ako z plastu. Tešíme sa, najmä zamestnanci, ktorí gastronómiu neopustili a robia ju s radosťou,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu.

Podnikatelia, ktorí vytrvali, od skorého rána pripravovali terasy svojich prevádzok. Naťahovali meter, aby dodržali dvojmetrové rozstupy medzi stolmi, a vykladali dezinfekciu. Viac ako 200 dní čakali, kým usadia prvých tohtoročných zákazníkov.

Terasy sa síce vracajú k životu, ale prvý nádych je opatrný. Ľudia prichádzajú s rešpektom, po dlhom čase si listujú v menu a zároveň s...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie 02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné 03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu? 04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor 05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. december 2025 09:24