StoryEditor

Otvorené terasy reštaurácie nespasia. Ich majitelia bijú na poplach, apelujú na Hegerovu vládu

26.04.2021, 16:33
Obmedzenie kapacít, zákaz vychádzania či zatvorené hranice stále komplikujú fungovanie podnikov. Straty sa nepodarí dohnať najbližšie dva roky.

Zákvas k haluškám alebo poctivý ležiak chutia zo skla úplne inak ako z plastu. Tešíme sa, najmä zamestnanci, ktorí gastronómiu neopustili a robia ju s radosťou,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu.

Podnikatelia, ktorí vytrvali, od skorého rána pripravovali terasy svojich prevádzok. Naťahovali meter, aby dodržali dvojmetrové rozstupy medzi stolmi, a vykladali dezinfekciu. Viac ako 200 dní čakali, kým usadia prvých tohtoročných zákazníkov.

Terasy sa síce vracajú k životu, ale prvý nádych je opatrný. Ľudia prichádzajú s rešpektom, po dlhom čase si listujú v menu a zároveň s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-11 12:55:47 - Feat.: - Title: Predčasne zostarli. Lockdowny covidu zasiahli viac mozgy dievčat ako chlapcov, vyvoláva to obavy 02 - Modified: 2024-08-31 09:14:25 - Feat.: - Title: Zahraničných turistov sme nezaujali. Slovenský cestovný ruch v zotavovaní po pandémii zaostáva za Úniu 03 - Modified: 2024-08-30 08:05:59 - Feat.: - Title: Taliansky kuchár ponúka pizzu s melónom. V Neapole vyvolal medzi ľuďmi obrovskú vlnu nevôle 04 - Modified: 2024-08-20 11:03:38 - Feat.: - Title: Kto profituje z toho, že pandémia opičích kiahní sa vynára na horizonte? 05 - Modified: 2024-08-20 08:00:00 - Feat.: - Title: Účet, pri ktorom ti zabehne. Pozreli sme sa, v ktorých európskych hlavných mestách zaplatíš za večeru najviac a najmenej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
11. september 2024 21:38