terasa, reštaurácia, kaviareňTASR
StoryEditor

Otvorenie reštaurácií sa blíži. Hygienici povedali, kedy by sa mohli vrátiť terasy

19.04.2021, 17:25
Autor:
TASRTASR
Téma bude nastolená aj na najbližšom rokovaní Pandemickej komisie vlády.

Úrad verejného zdravotníctva si vie predstaviť uvoľnenie opatrení pre gastroprevádzky v rámci fungovania terás, a to v horizonte napríklad dvoch týždňov. Informovala o tom hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

Doplnila, že prevádzky verejného stravovania môžu fungovať aj v súčasnosti, a to cez predaj jedál zabalených so sebou alebo formou donáškovej služby.

"Úrad verejného zdravotníctva SR si vie predstaviť uvoľnenie v tejto oblasti, ak hovoríme napríklad o fungovaní terás, napríklad v horizonte dvoch týždňov a približne s tak nastavenými podmienkami, ako tomu bolo minulý rok. Je však potrebné, aby sa epidemiologická situácia naďalej zlepšovala a aby boli dodržiavané nastavené protiepidemické opatrenia pre fungovanie prevádzok a hromadných podujatí," uviedla Račková v súvislosti s otváraním gastroprevádzok.

ÚVZ upozorňuje, že uvoľňovanie opatrení so sebou prináša zvýšenú mobilitu ľudí a s tým spojené riziko. Z tohto dôvodu sa neotvorili všetky prevádzky naraz.

"V prípade gastroprevádzok sme ešte chvíľu počkali, pretože skúsenosti z terénu nám ukázali, že ľudia nemali na tvári rúško takmer počas celého pobytu pri stole, nielen pri jedení a pití," ozrejmila hovorkyňa.

O postupe v rámci ďalšieho možného uvoľňovania opatrení majú tento týždeň rokovať odborníci, téma bude nastolená aj na najbližšom rokovaní Pandemickej komisie vlády.

01 - Modified: 2025-06-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Nafukovanie, bolesti, pálenie záhy, nadmerná únava: Týmto bojkotujeme trávenie a škodíme žalúdku a črevám 02 - Modified: 2025-06-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Namiesto sladenia, si kávu ľahko osoľte. A „turka“ nepite, hovorí barista a radí, akým kaviarňam sa vyhnúť 03 - Modified: 2025-06-09 12:25:51 - Feat.: - Title: Ako keby ste mali v hrdle žiletku. Desiatkami krajín sa šíri nový variant koronavírusu 04 - Modified: 2025-06-03 06:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Trdelník, alebo odveká bitka medzi nami, Čechmi a Maďarmi, ktorú nakoniec aj tak vyhrávajú Rumuni 05 - Modified: 2025-05-30 06:29:35 - Feat.: - Title: Michelinský šéfkuchár Pavol Sekerka: Úspech jedla je z 20 percent na kuchárovi, zvyšok stojí na inom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. jún 2025 01:01