Kto bude hosťom politických víkendových diskusií?
StoryEditor

Víkendové diskusie: Môžu ísť riaditelia nemocníc za nedostatok personálu do väzenia na 15 rokov?

17.03.2023, 17:31
Autor:
michmich

No témy politických relácií sú aj presun stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu, spravovanie štátu do volieb a aktuálne pohyby na politickej scéne.

image

Hostia relácie Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Prvou víkendovou a zároveň jedinou sobotnou politickou reláciou sú Sobotné dialógy. Tie naživo v sobotu 18. marca od 12:10 hodine prinesie Rádio Slovensko a relácia sa objaví aj vo vysielaní spravodajskej:24.

Od moderátorky Marty Jančkárovej tentoraz pozvanie do diskusie prijali poslanec NR SR György Gyimesi  za OĽaNO, poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš a poslanec NR SR a podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Tomáš Valášek. Dramaturgia im pripravila tieto aktuálne témy rozpravy. Presun stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu, spravovanie štátu do volieb aj v kontexte priorít a výziev a pohyby na politickej scéne.

image

Hostia relácia v Politike.

V politike

Prvá nedeľná politická diskusia V politike začne už tradične na TA3 o 11:00 hodine. Moderátor Richard Dírer bude mať v štúdiu tentoraz iba ženské osadenstvo. Na aktuálne politické témy budú diskutovať poslankyňa NR SR a podpredsedníčka strany Hlas-SD Denisa Saková, poslankyňa NR SR za SaS Mária Kolíková a poslankyňa NR SR za OĽaNO Anna Andrejuvová.

image

Hostia relácie O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Ďalšou nedeľnou diskusiou odvysielanou naživo bude v nedeľu 19. marca od 11:55 hodine O 5 minút 12. Pozrieť si ju môžete na prvom okruhu verejnoprávnej televízie a vo vysielaní jej spravodajskej:24. Hosťami moderátora Mareka Makaru budú aktuálny a bývalý predseda vlády. Do diskusie príde poverený predseda vlády SR a predseda strany Demokrati Eduard Heger a poslanec NR SR a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Témy ich diskusie budú poskytnutie stíhačiek Ukrajine a výkon a priority vlády, či presadzovanie zákonov v NR SR po preskupení politických síl. No rozoberú aj spoločenský a politický vývoj pred/po voľbách a to konkrétne príčiny a dôsledky polarizácie spoločnosti, vedenie kampane z hľadiska obsahu a formy a postup strán do volieb a možnosti povolebného vývoja.

image

Hostia relácie Na telo.

Na telo 

Vláda po dlhých týždňoch definitívne rozhodla o dodaní slovenských migov Ukrajine. Kým poverený premiér Eduard Heger hovorí o ústavne čistom rozhodnutí, opozícia rozhodnutie ostro kritizuje.

Ministerstvu zdravotníctva po odchode Vladimíra Lengvarského hrozí, že nestihne vyčerpať milióny eur na výstavbu nemocníc z plánu obnovy. Lekári navyše upozorňujú na prijatú novelu, ktorá riaditeľov nemocníc môže poslať za nedostatok personálu do väzenia až na 15 rokov.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 19. marca v relácii Na telo rozprávať s podpredsedom parlamentu za OĽaNO Gáborom Grendelom, podpredsedom Hlasu-SD Richardom Rašim a šéfom KDH Milanom Majerským.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:55