Tieto ženy sú najviac neverné v dlhodobých vzťahoch.Pexels
StoryEditor

Možno aj na vás by si mali chlapi dávať pozor. Tieto ženy sú v dlhodobých vzťahoch neverné

30.03.2023, 18:00
Vzťahy

Život občas prinesie aj nechcené situácie, medzi ktoré patrí jednoznačne aj nevera. Tá dokáže so vzťahom poriadne zamávať, či už bola jej príčinou nespokojnosť, osamelosť alebo chýbajúce intímne potešenie. Nevera však už dávno nie je len doménou mužov. Tieto ženy sú v dlhodobých vzťahoch najviac neverné.

Samozrejme, nevera nerobí žiadnej žene dobrú vizitku, no ak je raz s niečím nespokojná, s partnerom sa dostali do stereotypu, cíti sa osamelo a intimita sa stratila, skôr či neskôr k nej môže aj tak dôjsť. Podvádzanie sa takisto ako v mužskom, tak aj v ženskom svete vyskytuje čoraz častejšie. Zistite, aké ženy k nej majú najbližšie.

Osamelosť je najväčší nepriateľ

Tri deti, niekoľko rokov strávených na materskej, celá zima strávená s chorými potomkami, obchod a škôlka pol hodinu autom od domu, nedokončené štúdium kvôli tehotenstvu a muž prichádzajúci domov v čase, keď už všetky deti spia. Viete si to predstaviť? Čo by ste robili na mieste takejto ženy? Síce je o ňu dobre postarané, má nový dom s luxusným zariadením, býva v milionárskej štvrti, no je osamelá. Človek môže byť akokoľvek materiálne zabezpečený, ak vnútorne trpí, všetko ostatné je zbytočné. Väčšina takýchto žien sa cíti zabudnuto, osamelo, často trpia depresiami alebo závislosťou. Práve z tohto dôvodu sa pre potešenie a naplnenie svojho vnútra uchýlia k nevere s mužom, ktorý má konečne na ne čas.

Na materskej, ale nedocenená

Okrem času stráveného s deťmi a oddychu od práce so sebou môže materská dovolenka priniesť aj niekoľko negatív. Ak sa žena nachádza v nevyrovnanom vzťahu, väčšinou sa začne cítiť nedocenená, frustrovaná, zabudnutá alebo priamo ignorovaná. Podľa prieskumov sú ženy najčastejšie neverné po materskej, keď nastúpia do práce.

Či je dôvodom izolovanosť, nezahojené vzťahové zranenia alebo strata záujmu, v každom prípade takéto negatívne emócie napokon zmenia pohľad na partnera, potlačia vzťah a žena sa uchýli k nevere.

Strata emočnej intimity

Mnohé ženy majú v dlhodobých vzťahoch problém s tým, že im po čase začne chýbať intimita, ktorú už po rokoch od partnera nedostávajú. No nemusí sa jednať len o sexuálnu oblasť, ale aj intimitu emočnú, pri ktorej žena túži po vzájomnej blízkosti a porozumení.

Partner sa jej už nedotýka, zabudne sa na nežnosti či zdieľanie spoločných zážitkov, hlboké rozhovory sa skrátia na jednoslovné vety a z pravidelného sexu sa stane buď abstinencia, alebo povinná servisná záležitosť. Ak vo vzťahu začnú žene tieto veci chýbať, medzi partnermi zavládne napätie, strach a emočný blok. Ženy, ktoré stratia vzájomnú intímnu blízkosť, sú potom náchylnejšie na to hľadať ju inde.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 21:25