Sex počas menštruácie zlepšuje orgazmus, zmierňuje bolesť a skracuje periódu.pexels.com
StoryEditor

Pre niekoho je nepríjemný, iní si ho nevedia vynachváliť. Je sex počas menštruácie bezpečný?

21.07.2022, 12:00
Vzťahy

Síce je sex počas menštruácie pre mnoho ľudí nepríjemný, niektorí si ho nevedia vynachváliť. Okrem toho, že pri ňom ženy môžu zažiť silnejší orgazmus, kŕče a tlak vďaka nemu ustúpia a perióda sa skráti. Sex môže byť počas menštruácie naozaj prospešný, no je bezpečný?

Každomesačný cyklus sa väčšinou spája so sexuálnou abstinenciou, no nemusí to tak byť. Počas menštruácie majú totiž ženy oveľa väčšiu chuť na sex a bola by veľká škoda čakať dovtedy, kým cyklus skončí. Pohlavný styk počas tohto obdobia môže byť naozaj veľmi prospešný. Aj keď to pre niekoho nemusí byť práve najhygienickejšia a najpríjemnejšia záležitosť, mnohí si bez neho už nevedia predstaviť život. Prieskumy dokonca ukazujú, že sa mu oddáva až 30 % sexuálne aktívnej populácie, tak prečo by ste ho nemohli vyskúšať aj vy? Milovanie počas periódy síce dodnes sprevádza množstvo mýtov a neobjasnených právd, no existuje niekoľko výhod, kvôli ktorým by ste sa mu s partnerom rozhodne nemali brániť.

Silnejší orgazmus a prirodzená vlhkosť

Ak sa rozhodnete mať sex počas menštruácie, môžete sa pripraviť na rýchlejší nástup orgazmu. Keďže majú ženy v tomto období väčšiu sexuálnu túžbu a celá intímna oblasť je prekrvenejšia a citlivejšia, omnoho lepšie dokážete reagovať na stimuláciu, vďaka čomu zažijete intenzívnejší orgazmus. Takisto je sex počas periódy skvelý na zmiernenie kŕčov, tlaku, ale aj nepríjemné bolesti hlavy. Síce môže byť intímne spojenie počas menštruácie odvážny krok, no keď obaja odhodíte všetky zábrany, strach zrazu opadne a vďaka novej skúsenosti sa vzájomne viac zblížite. Navyše, ak máte problém so suchosťou, sex počas cyklu môže byť ideálnym obdobím na získanie prirodzenej vlhkosti. Bojíte sa špiny z krvi? Jednoducho použite uterák. 

image

Sex počas menštruácie môže zmierniť kŕče, tlak či bolesť hlavy.

pexels.com

Je naozaj bezpečný?

Zo zdravotného hľadiska je sex počas periódy úplne zdravý. Vždy by ste však mali myslieť na ochranu, ktorá vás ochráni pred infekciami, vírusmi, plesňami či pohlavnými chorobami. Takisto môže prinášať len pozitíva, ak sa budete držať niekoľkých pravidiel. Je dôležité, aby ste si pred sexom nezabudli vybrať tampón. Inak sa môže zasunúť príliš hlboko a s vytiahnutím vám pomôže len gynekológ. Predovšetkým, dbajte o zvýšenú hygienu, keďže vagína nemá v tomto období dokonalú ochranu. Mnohí si myslia, že počas menštruácie otehotnieť nemôžu, no nie je to tak. Žena je na vrchole plodnosti počas ovulácie, no spermia môže prežiť v tele tri až sedem dní. To, že menštruujete neznamená, že sa v tele už nemôže nachádzať vajíčko pripravené na oplodnenie. Buďte preto opatrní aj počas periódy a radšej použite ochranu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:55