Geissenovci na Slovensku nakrútia jeden z dielov ich reality šou Ťažký život milionárov. SNÍMKA: ProfimediaSNÍMKA: Profimedia
StoryEditor

Geissenovci robia promo zadarmo, no prínos je otázny

21.05.2022, 21:00
  • Podľa ministra hospodárstva jeden diel relácie prináša marketingovú hodnotu 100-tisíc eur, ktorú Slovensko dostáva zadarmo.
  • Marketingový odborník hovorí, že šou prezentuje samotný pár a nie krajinu, v ktorej sa nachádzajú.
  • Slovenský pavilón EXPO 2020 Dubaj videlo viac ako pol milióna návštevníkov.

 

Známe postavy z televíznej šou priamo pri pulte na prejavy v parlamente. Návšteva slávnej rodiny Geissenovcov na Slovensku vzbudila negatívne, ale aj pozitívne ohlasy. Rodine ukázali parlament, videli aj Banskú Štiavnicu či Orechovú Potôň. Hoci na ich návštevu neboli použité peniaze daňových poplatníkov, ich prítomnosť vyvolala aj vlnu nevôle. Odvysielanie v relácii má pritom pomôcť slovenskému cestovnému ruchu. Zisťovali sme, aký výsledok by slovenská strana považovala za úspech, ako sa vlastne taký zásah meria a za koľko Slovensko propaguje cestovný ruch.

Miliónové odhady

Známy pár sa pre návštevu Slovenska rozhodol po stretnutí s ministrom hospodárstva SR Richardom Sulíkom. Na výstave EXPO v Dubaji s nimi dohodol bezplatnú propagáciu Slovenska v ich šou Geissenovci – Ťažký život milionárov. Pôvodná dohoda bola, že nakrútia jednu epizódu zo Slovenska, nakoniec však bude krajina figurovať zrejme až v troch dieloch. V ich domácom Nemecku tento rok vysielajú už 20. sezónu.

Strana SaS na otázky, akú sledovanosť a následný prínos pre Slovensko bude minister hospodárstva považovať za úspech, neodpovedala. Portál Media Boom však píše, že podľa ministra hospodárstva jeden diel relácie prináša marketingovú hodnotu 100-tisíc eur, ktorú Slovensko dostáva zadarmo.

„Toto je jeden zo spôsobov, ako dostať Slovensko ‚do s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
20. apríl 2024 21:58