VÚB
StoryEditor

Aké sú iné formy financovania mimo štandardných úverov, ktoré môže rodinný podnik využiť

22.07.2019, 08:10
Hovorí Dušan Srnec, riaditeľ odboru Malé a stredné podniky VÚB banky.

Financovanie mimo štandardných úverov banky vieme klientom ponúknuť prostredníctvom našej dcérskej spoločnosť VÚB Leasing, a. s. Tá poskytuje komplexné služby v oblasti financovania a sprostredkovania poistenia, ktoré sú, samozrejme, šité na mieru podľa požiadaviek a preferencií klientov. Výhodami sú rýchlosť, flexibilita a doplnkové služby, ktoré sa môžu viazať na jednotlivé produkty.
Rodinné firmy veľmi často využívajú financovanie formou finančného lízingu, kde je možné prefinancovať široké spektrum hnuteľného majetku. Najčastejšie sú to osobné a úžitkové vozidlá do 3,5 tony, stroje a strojné zariadenia, technológie, dopravná technika, ale aj motocykle či štvorkolky. Cez finančný lízing nie je problém financovať ani nehnuteľný majetok – okrem rezidenčných nehnuteľností. Súčasťou doplnkových služieb produktu pre klienta je aj poistenie zahrnuté v splátkach, výhodné poistné sadzby, poistný servis a riešenie poistných udalostí, čo určite ocení nejedna rodinná firma.

Zaujímavým produktom pre rodinné podniky, ako aj ostatné podnikateľské subjekty a korporácie je nepochybne operatívny lízing so službami. Je to produkt, ktorý poskytuje klientom komfort, bezstarostnosť a variabilitu. Operatívny lízing je využívaný hlavne pri prenájme osobných a úžitkových vozidiel do 3,5 tony, pričom klient získa hneď niekoľko výhod:

– jednoznačný prehľad o nákladoch – stabilná mesačná platba
– autá sú servisované v spoľahlivých a dôsledne preverených servisoch po celom Slovensku
– výmena a uskladnenie pneumatík, zabezpečenie diaľničnej známky, výhodné poistenie motorových vozidiel, riešenie poistných udalostí
– klient nepotrebuje žiadne vlastné zdroje na začiatku
– zhruba po troch až štyroch rokoch si vymeníte auto a jazdíte stále v „novom“

Možností, ako financovať majetok menšej alebo väčšej rodinnej firmy, je veľa. Naši vzťahoví manažéri z VÚB alebo VÚB Leasingu radi poskytnú kompletné poradenstvo a financovanie postavené na individuálnych potrebách a požiadavkách klienta.

01 - Modified: 2024-02-14 14:45:25 - Feat.: - Title: Únia miest Slovenska apeluje na štát, aby riešil financovanie mestských polícií 02 - Modified: 2024-01-13 14:04:42 - Feat.: - Title: Vybrané projekty regionálneho operačného programu budú poväčšine financované zo štátneho rozpočtu 03 - Modified: 2023-11-28 18:26:07 - Feat.: - Title: Európska únia vyčlenila ďalších 194 miliónov eur na výcvik ukrajinských vojakov 04 - Modified: 2023-11-10 17:23:23 - Feat.: - Title: Financovanie zdravotníctva je podhodnotené a nestabilné. Dôvera bola v strate 05 - Modified: 2023-11-15 23:00:00 - Feat.: - Title: Objavte výhodu Voliteľnej splátky a sami si určite jej výšku a dĺžku splácania
menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
18. apríl 2024 14:59