VÚB
StoryEditor

Aké produkty ponúka privátne bankovníctvo

01.07.2019, 13:31
Hovorí Dušan Srnec, riaditeľ odboru Malé a stredné podniky VÚB banky.

Rodinné firmy sú charakteristické tým, že ide v princípe o domáceho vlastníka, rodinu. Dosiahnuté výsledky z podnikania – dividendy – sa presúvajú z firemného do súkromného majetku. Paralela medzi firemným a súkromným majetkom je v prípade rodinných firiem veľmi silná. Tým pádom úlohou nás bankárov nie je len postarať sa o potreby rodinnej firmy z pohľadu podnikania, ale pomôcť a poskytnúť služby klientovi aj z pohľadu starostlivosti a zhodnotenia jeho súkromného majetku. Práve to je parketou privátneho bankovníctva.
Rodinné firmy môžu využiť širokú paletu finančných aj nefinančných služieb a produktov privátneho bankovníctva. Klienti u nás vo VÚB banke majú diskrétny a individuálny prístup s neustálym kontaktom na privátneho bankára 24 hodín a sedem dní v týždni.
Výhodou v prípade rodinných firiem je to, že každý člen rodiny nemusí jednotlivo spĺňať segmentačné kritéria pre vstup na privátne bankovníctvo. Stačí, aby ich splnili ako rodina spoločne. Na privátnom bankovníctve môžu investovať buď cez firmu alebo ako individuálni investori. Privátne bankovníctvo je založené na produktom otvorenej architektúre. Klienti preto majú prístup na menové, kapitálové a komoditné trhy, ako je napríklad obchodovanie s fyzickým zlatom.

Vďaka integrácii do silnej finančnej skupiny – Intesa Sanpaolo – vieme klientom pripraviť na mieru šité investičné riešenia, napríklad investičné certifikáty alebo sprostredkovanie nákupu zahraničných vládnych dlhopisov v primárnej emisii. Každému členovi rodinnej firmy poskytujeme jedinečné investičné riešenia prispôsobené jeho potrebám, ako aj rizikovému profilu a finančným znalostiam i skúsenostiam. Korporátni klienti na privátnom bankovníctve majú otvorené špeciálne investičné účty, aby boli pre nich aktivity spojené s privátnym bankovníctvom transparentné aj z pohľadu účtovníctva a daní. Klienti privátneho bankovníctva majú prístup do samostatnej časti internet bankingu, kde nájdu všetky dôležité informácie o vývoji ich portfólia a ziskov.
Privátne bankovníctvo nie je len o investovaní. Rodinné firmy ako každý klient privátneho bankovníctva majú taktiež prístup k rozsiahlym nebankovým službám, napríklad v podobe concierge a mnoho ďalších.
Generačné výmeny v rodinných firmách prinášajú aj nárast súkromného majetku pôvodných vlastníkov v prípade, ak nie je pokračovateľ biznisu v rámci rodiny a firma sa predá novému investorovi alebo ak sa členovia rodiny vyplácajú navzájom. O to viac je aktuálnejšia téma privátneho bankovníctva aj pre rodinné firmy.

01 - Modified: 2024-02-29 14:19:21 - Feat.: - Title: Čistý zisk VÚB banky vlani stúpol o vyše polovicu. K mimoriadnemu nárastu napomohli lepšie úrokové výnosy 02 - Modified: 2024-02-14 14:45:25 - Feat.: - Title: Únia miest Slovenska apeluje na štát, aby riešil financovanie mestských polícií 03 - Modified: 2024-01-13 14:04:42 - Feat.: - Title: Vybrané projekty regionálneho operačného programu budú poväčšine financované zo štátneho rozpočtu 04 - Modified: 2023-12-06 14:35:52 - Feat.: - Title: Slovensko sa zadlžuje najrýchlejšie v EÚ. Hrozí, že investori stratia motiváciu financovať náš dlh (rozhovor) 05 - Modified: 2023-11-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Konečne účet, ktorý nezaťaží prírodu. Získaj desiatky eur pri založení konta, ktorým sa môžeš pochváliť v škole aj kamošom
menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
16. apríl 2024 23:09