StoryEditor

Expert na jedlo: Choré mäso môžeme jesť už roky

05.02.2019, 23:00
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.

Aký tieň vrhá kauza s hovädzím mäsom na Poľsko ako na krajinu?
Ide o výsledok práce kriminálnych živlov a riešenie vôbec nie je jednoduché. Na prvom mieste urobili chybu pracovníci bitúnku v Poľsku, ktorí ilegálne usmrcovali choré zvieratá. Podviedli orgány dozoru, udeľovali mäsu oficiálne zdravotné značky a pečiatky bitúnku. Vyzeralo to, že všetko je v poriadku.
Z tohto sa dá dedukovať, že systém v Poľsku nefunguje. Veterinári by mali byť prítomní pri usmrcovaní a zdá sa, že toto nie je ojedinelý prípad, že to trvá dlhšie a že je to systémová záležitosť. Aj tomu novinárovi...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Nemecko dopláca na vypnutie jadra. Pán Boh zaplať za Mochovce 3 a 4, hovorí pre HN Žiarovský z VUJE (rozhovor) 02 - Modified: 2025-12-23 23:00:00 - Feat.: - Title: Do medicíny sa miešajú influenceri a ženy si podrážajú nohy. Ezoterické blbiny idú do extrémov, tvrdí lekárka 03 - Modified: 2025-12-23 18:00:00 - Feat.: - Title: ROZHOVOR s herečkou Danou Droppovou: „Nemusím každé predstavenie odohrať na 120 percent.“ 04 - Modified: 2025-12-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Psychologička Ivana Havranová: Darovanie nie je len sezónna záležitosť, ale zrkadlo toho, ako vnímame seba aj druhých 05 - Modified: 2025-12-19 13:39:11 - Feat.: - Title: Štát sľubuje firmám dobrú povesť, nižšie náklady či udržanie talentov. A to cez zmeny v odmeňovaní (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. december 2025 05:42