potraviny, obchodPavol Funtál
StoryEditorExpert na jedlo: Choré mäso môžeme jesť už roky
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.
Aký tieň vrhá kauza s hovädzím mäsom na Poľsko ako na krajinu?
Ide o výsledok práce kriminálnych živlov a riešenie vôbec nie je jednoduché. Na prvom mieste urobili chybu pracovníci bitúnku v Poľsku, ktorí ilegálne usmrcovali choré zvieratá. Podviedli orgány dozoru, udeľovali mäsu oficiálne zdravotné značky a pečiatky bitúnku. Vyzeralo to, že všetko je v poriadku.
Z tohto sa dá dedukovať, že systém v Poľsku nefunguje. Veterinári by mali byť prítomní pri usmrcovaní a zdá sa, že toto nie je ojedinelý prípad, že to trvá dlhšie a že je to systémová záležitosť. Aj tomu novinárovi...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-05-22 22:09:27 - Feat.: - Title: CTO Microsoftu pre HN: AI je nástroj, ktorý používateľom umožní efektívne pracovať v akomkoľvek odvetví
02 - Modified: 2025-05-22 19:46:17 - Feat.: - Title: Putin dobre vie, ako ísť na Trumpa. Ten je schopný poslať do Kremľa svojho vyslanca bez vlastnej tlmočníčky
03 - Modified: 2025-05-21 14:42:22 - Feat.: - Title: Otázok o zmiznutých miliónoch je priveľa. Petržalke nemohlo sedieť účtovníctvo, rozpočet ani náklady na mzdy
04 - Modified: 2025-05-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Tajomstvo reči a jazyka: Prečo sa niektoré deti hovoria skôr a iné nie a čo bábätko vníma už v maternici?
05 - Modified: 2025-05-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Lymfatický systém skrýva tajomstvá: Ako s ním súvisí celulitída, opuchy, slepé črevo a kedy treba spozornieť