StoryEditor

Obľúbená reštaurácia v Bratislave hľadá nového majiteľa. Záujem už prejavil jeden z veľkých hráčov na trhu

14.07.2022, 16:26
  • Eseročka, ktorá prevádzkuje podnik Dulger, sa rozhodla priestory posunúť ďalej.
  • Podobne však premýšľajú stovky subjektov, ktoré pôsobia v gastrosegmente.
  • Prezident Aliancie slovenskej gastronómie Viliam Pavlovský dostáva pravidelne SMS správy od zúfalých podnikateľov.

Kedysi si ovocinári a zeleninári z bratislavského Dulovho námestia žili na vysokej nohe. Patrili k bohatším roľníkom a každé ráno zásobovali mestské trhy. V lokalite boli dlho sady, k prvej výraznejšej výstavbe došlo až po tom, čo neďaleká Cvernovka zamestnala takmer tisícku ľudí. Pracovníkom kantína nestačila a vznikla jedáleň na námestí.

Pozrite si aj archívny rozhovor s prezidentom Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marekom Harbuľákom o situácii v sektore HORECA:

Šéf asociácie hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák hovoril o situácii v tomto biznise po dvoch rokoch pandémie covidu-19.

Budova, v ktorej v súčasnosti sídli Posádkový dom hudby, tak začala éru gastroprevádzok na obľúbenom „Duláku“. Jednou z nich je podnik Dulger. Ten je však na predaj na portáli Nehnutelnosti.sk. Nový majiteľ ho môže získať za 1,15 milióna eur.

image

Hotelieri ako jediní platmi porážajú infláciu. Zisk tomu nezodpovedá, hovorí pre HN šéfka penziónu v Nitre

Reštauráciu aktuálne prevádzkuje eseročka J&P stavebné práce. Už z názvu vyplýva, že nejde o spoločnosť, ktorá by sa primárne venovala gastronómii. HN sa podarilo spojiť s jej konateľom Pavlom Pavlovičom, ktorý uviedol, že príčinou predaja je pandémia a s ňou spojené sťažené podnikanie. Pavlovič taktiež vyjadril obavy z opätovného uzatvárania prevádzok počas jesene, keď koronavírus zrejme opäť naberie na sile.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 54% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-07-15 07:25:50 - Feat.: 0 - Title: Aktualizované: Produkty výrobcov TAURIS a RYBA Košice už v Kauflande nekúpite 02 - Modified: 2022-07-14 13:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ruský Mekáč lieta v problémoch. Najprv predávali plesnivé burge, teraz ľuďom zakázali fotiť jedlo 03 - Modified: 2022-07-14 07:11:38 - Feat.: 1 - Title: Hotelieri ako jediní platmi porážajú infláciu. Zisk tomu nezodpovedá, hovorí pre HN šéfka penziónu v Nitre 04 - Modified: 2022-07-09 10:46:15 - Feat.: 1 - Title: Tradičné české dedinské "hospody" bojujú o prežitie. Ku dnu ich ťahajú rastúce ceny
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme! 03 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor 04 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén 05 - Modified: 2024-09-20 09:06:08 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Priniesol pirohy do Európy z Číny Marco Polo? Symbol poľsko-americkej kultúry spôsobil v USA v obchodoch ošiaľ
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. október 2024 04:48