Dulovo námestie je obľúbené miesto obyvateľov Bratislavy. FOTO: TASR
StoryEditorObľúbená reštaurácia v Bratislave hľadá nového majiteľa. Záujem už prejavil jeden z veľkých hráčov na trhu
- Eseročka, ktorá prevádzkuje podnik Dulger, sa rozhodla priestory posunúť ďalej.
- Podobne však premýšľajú stovky subjektov, ktoré pôsobia v gastrosegmente.
- Prezident Aliancie slovenskej gastronómie Viliam Pavlovský dostáva pravidelne SMS správy od zúfalých podnikateľov.
Kedysi si ovocinári a zeleninári z bratislavského Dulovho námestia žili na vysokej nohe. Patrili k bohatším roľníkom a každé ráno zásobovali mestské trhy. V lokalite boli dlho sady, k prvej výraznejšej výstavbe došlo až po tom, čo neďaleká Cvernovka zamestnala takmer tisícku ľudí. Pracovníkom kantína nestačila a vznikla jedáleň na námestí.
Pozrite si aj archívny rozhovor s prezidentom Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marekom Harbuľákom o situácii v sektore HORECA:
Budova, v ktorej v súčasnosti sídli Posádkový dom hudby, tak začala éru gastroprevádzok na obľúbenom „Duláku“. Jednou z nich je podnik Dulger. Ten je však na predaj na portáli Nehnutelnosti.sk. Nový majiteľ ho môže získať za 1,15 milióna eur.
Reštauráciu aktuálne prevádzkuje eseročka J&P stavebné práce. Už z názvu vyplýva, že nejde o spoločnosť, ktorá by sa primárne venovala gastronómii. HN sa podarilo spojiť s jej konateľom Pavlom Pavlovičom, ktorý uviedol, že príčinou predaja je pandémia a s ňou spojené sťažené podnikanie. Pavlovič taktiež vyjadril obavy z opätovného uzatvárania prevádzok počas jesene, keď koronavírus zrejme opäť naberie na sile.
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 54% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-07-15 07:25:50 - Feat.: 0 - Title: Aktualizované: Produkty výrobcov TAURIS a RYBA Košice už v Kauflande nekúpite
02 - Modified: 2022-07-14 13:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ruský Mekáč lieta v problémoch. Najprv predávali plesnivé burge, teraz ľuďom zakázali fotiť jedlo
03 - Modified: 2022-07-14 07:11:38 - Feat.: 1 - Title: Hotelieri ako jediní platmi porážajú infláciu. Zisk tomu nezodpovedá, hovorí pre HN šéfka penziónu v Nitre
04 - Modified: 2022-07-09 10:46:15 - Feat.: 1 - Title: Tradičné české dedinské "hospody" bojujú o prežitie. Ku dnu ich ťahajú rastúce ceny
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor?
02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme!
03 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor
04 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén
05 - Modified: 2024-09-20 09:06:08 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Priniesol pirohy do Európy z Číny Marco Polo? Symbol poľsko-americkej kultúry spôsobil v USA v obchodoch ošiaľ