Predseda Slovenského konzervárenského zväzu a spolumajiteľ Novofruct SK Pavol Uhrin hovorí, že konzervy majú skvelú budúcnosť.
Kedysi sme na dovolenky nosili plné batohy konzerv, dnes sa zdá, že si ich do Tatier alebo k moru vezme málokto. Prečo sa zmenil vzťah Slovákov ku konzervám?
Kvalitné konzervy boli v minulom režime pre každého dostupnejšie ako kvalitné reštauračné služby. Preto boli povinnou výbavou turistu a vzhľadom na nízku cenu tiež častou súčasťou dovolenkového, ale aj každodenného jedálneho lístka mnohých rodín. Je pravda, že dnes sa už na dovolenky „all inclusive“ konzervy nenosia. Ale konzervou je aj džem, lečo, kečup, rajčinový pretlak, ovocné kompóty, sterilizované uhorky, kvasená kapusta, mrazený hrášok... A o tieto veci je záujem.
Počet výrobcov konzerv, kt...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2006-06-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Naša škola pripravuje len zamestnanca
01 - Modified: 2025-12-05 19:29:58 - Feat.: - Title: Aký scenár prisúdia Japonci Košiciam? Žiadny by znamenal skorý koniec celej fabriky
02 - Modified: 2025-12-01 14:05:10 - Feat.: - Title: Nemecký priemysel má problém, nedostatok čipov hlási dvojnásobok podnikov
03 - Modified: 2025-11-30 23:01:54 - Feat.: - Title: Matka Slovalca zatvára po Európe závody, o prácu prídu stovky ľudí. Dotknú sa škrty zas aj Žiaru nad Hronom?
04 - Modified: 2025-11-28 14:14:47 - Feat.: - Title: Štáty EÚ podporili návrh na zrušenie ciel na dovoz amerického priemyselného tovaru
05 - Modified: 2025-11-27 13:32:47 - Feat.: - Title: Spotrebitelia majú najhoršiu náladu za viac ako dva a pol roka. Ich obavy o rodinné rozpočty sa ešte prehĺbili