Ľudia sú šťastnejší, keď si objednajú jedlá, ktoré sú nutrične podobné, ako majú ich spoločníci, zistil výskum University of Illinois. Ak si dávate pozor na svoju líniu, objednajte si radšej ako prví, aby ste neboli v pokušení podľa chutí vašich kamarátov.Pixabay
StoryEditorKým sa vláda hádala, my sme tŕpli, čo prinesie zajtrajšok
Majiteľ východoslovenskej reštaurácie priblížil, čo musí zažívať každý mesiac, ak sa chce dostať k finančnej pomoci od štátu.
Marec 2020. Posledný mesiac, keď reštaurácie, bary a ďalšie gastroprevádzky štandardne obslúžili svojich klientov. Vrava následne utíchla, svetlá zhasli a majitelia pozamykali. Ich tržby klesli na nulu a pomoc bola v nedohľadne. Časom im však svitla nádej. V lete mohli byť podniky otvorené aspoň v obmedzenom režime. Hostí vítali na terasách a jedlo vydávali cez okienka.
Najviac sa však v ťažkých časoch spoliehali na štát. Lenže postupne začali mať pocit, že pomoc dostanú len v podobe sľubov,...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-08-01 22:00:00 - Feat.: - Title: Liečivé bylinky (lepšie) ako liek: Na čo ich hľadať v Číne či Indii, tu nám rastú doslova pri ceste
02 - Modified: 2025-07-26 22:00:00 - Feat.: - Title: (Ne) bezpečná soľ: Milovníci párkov a klobás, majte sa na pozore
03 - Modified: 2025-07-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Spisovateľka, kuchárka o výhodách i nástrahách soli: Na čo si dať pozor na etiketách a akej šunke sa vyhnúť?
04 - Modified: 2025-07-22 14:11:23 - Feat.: - Title: Najväčší záujem o prácu v gastre či cestovnom ruchu je na východe Slovenska, ukazuje analýza
05 - Modified: 2025-07-18 04:00:00 - Feat.: - Title: Príbeh hudobníka Miroslava. Cukrovke sa nevyhol, zdravotný stav vyriešil stravovaním