Reštaurácie boli ku koncu roka na zlomkoch tržieb a nová schéma nestíha.
Druhá vlna sa do našich reštaurácií zahryzla naplno. Posledný týždeň starého roka nesiahol ani na pätinu predkrízových tržieb. „Je to likvidačné,“ hovorí Viliam Pavlovský, spolumajiteľ reštaurácie Sympl v Banskej Bystrici. „Od štátu nedostali nič od októbra, a tak z pôvodných 35 zamestnancov už majú len 15. „Nie sme schopní platiť nájomné, naliali sme do toho už státisíce. Len naťahujeme čas,“ hovorí Pavlovský. Zároveň pripúšťa aj ďalšie okresávanie.
Štát pritom na jeseň avizoval podnikateľom hodiť...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-05-21 19:18:56 - Feat.: - Title: Rakúska FPÖ požiadala o prešetrenie údajného zneužívania moci stranou ÖVP počas pandémie
02 - Modified: 2025-05-20 06:20:17 - Feat.: - Title: Slovensko sa zdržalo pri hlasovaní o pandemickej dohode, lekárske organizácie kritizujú rozhodnutie vlády
03 - Modified: 2025-05-14 06:00:00 - Feat.: - Title: Ray Kroc kúpil podnik od bratov McDonaldovcov. Takto syn českých emigrantov vybudoval svetovú sieť fast foodov
04 - Modified: 2025-05-07 09:30:00 - Feat.: - Title: Vedec, ktorý predpovedal pandémiu koronavírusu, varuje pred ďalšou nákazou. Stačí len zopár mutácií a svet bude mať problém
05 - Modified: 2025-05-05 09:19:20 - Feat.: - Title: Takmer 100-ročný šéfkuchár v Japonsku celý život varí jedno jedlo. Podnik patrí rodine už päť generácií, aj za čias samurajov