Reštaurácie boli ku koncu roka na zlomkoch tržieb a nová schéma nestíha.
Druhá vlna sa do našich reštaurácií zahryzla naplno. Posledný týždeň starého roka nesiahol ani na pätinu predkrízových tržieb. „Je to likvidačné,“ hovorí Viliam Pavlovský, spolumajiteľ reštaurácie Sympl v Banskej Bystrici. „Od štátu nedostali nič od októbra, a tak z pôvodných 35 zamestnancov už majú len 15. „Nie sme schopní platiť nájomné, naliali sme do toho už státisíce. Len naťahujeme čas,“ hovorí Pavlovský. Zároveň pripúšťa aj ďalšie okresávanie.
Štát pritom na jeseň avizoval podnikateľom hodiť...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-09-28 05:30:00 - Feat.: - Title: Papierové slamky a tégliky nás nezachránia. Naopak, sú plné chemikálií a jedov, najhoršie sú „ekologické“
02 - Modified: 2023-09-30 09:16:05 - Feat.: - Title: Budúcnosť je pred dverami. Umelá inteligencia už navrhuje aj potraviny, toto všetko zatiaľ vytvorila
03 - Modified: 2023-09-24 10:19:51 - Feat.: - Title: Víťazka MasterChef Kristína: Prácou v michelinskej reštaurácii si príliš nezarobíte, babička v Piešťanoch mi vždy urobí pirohy
04 - Modified: 2023-09-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Boj s invazívnymi druhmi môže vyzerať všelijako. Jedna reštaurácia ich zaradila do menu, ponúkajú veveričky či rakov
05 - Modified: 2023-09-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Reklama vs realita: Porovnanie jedla z fast foodov na fotkách a v skutočnosti, najhoršie dopadlo najdrahšie