StoryEditor

Jeden omikron, dva svety. Bratislava zatvorená, v Prahe plný lokál

21.02.2022, 23:00
Po celom Slovensku zasadila pandémia reštauráciám a službám zásadnú ranu. Majiteľom, ktorí stále bojujú, však dochádzajú sily a nezvládajú likvidačné opatrenia. Niektorí už neveria, že sa situácia na konci februára zlepší.

„Podľa publikovaných informácií z Česka a okolitých štátov, ktoré pravidlá už uvoľnili, sa situácia v gastrosektore výrazne zlepšila,“ konštatuje majiteľka Slovak Pub a reštaurácie Flagship Martina Hlinová. Očakáva preto výrazné zvýšenie návštevnosti a výkonnosti gastroprevádzok v súvislosti s nadchádzajúcou zmenou režimu od pondelka 28. februára na takzvaný základ. Predpokladá zvýšenie obratu približne o 30 percent.

Prvé uvoľňovanie oznámila vláda 16. februára, a to aj napriek rekordným počtom nakazených. Slovensko by malo byť totiž na vrchole omikronovej vlny. Už o týždeň sa teda u nás zmenia opatrenia pre reštaurácie a ...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-03 16:46:48 - Feat.: - Title: Miliardy do európskeho systému aj výhradná prevádzka ako v Česku. Ráž ukázal opatrenia po vlakových zrážkach 02 - Modified: 2025-11-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Naposledy vírus mutoval tak, aby nakazil čo najviac ľudí, ale neusmrtil veľa svojich hostiteľov 03 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia 04 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom 05 - Modified: 2025-11-12 23:00:00 - Feat.: - Title: Namiesto vianočnej atmosféry opevnenia. V Nemecku rušia trhy, predražila ich hrozba teroru
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. december 2025 05:28