StoryEditorJeden omikron, dva svety. Bratislava zatvorená, v Prahe plný lokál
Po celom Slovensku zasadila pandémia reštauráciám a službám zásadnú ranu. Majiteľom, ktorí stále bojujú, však dochádzajú sily a nezvládajú likvidačné opatrenia. Niektorí už neveria, že sa situácia na konci februára zlepší.
„Podľa publikovaných informácií z Česka a okolitých štátov, ktoré pravidlá už uvoľnili, sa situácia v gastrosektore výrazne zlepšila,“ konštatuje majiteľka Slovak Pub a reštaurácie Flagship Martina Hlinová. Očakáva preto výrazné zvýšenie návštevnosti a výkonnosti gastroprevádzok v súvislosti s nadchádzajúcou zmenou režimu od pondelka 28. februára na takzvaný základ. Predpokladá zvýšenie obratu približne o 30 percent.
Prvé uvoľňovanie oznámila vláda 16. februára, a to aj napriek rekordným počtom nakazených. Slovensko by malo byť totiž na vrchole omikronovej vlny. Už o týždeň sa teda u nás zmenia opatrenia pre reštaurácie a ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-03-27 09:00:04 - Feat.: - Title: Zatvorenie maloobchodu v nedele vážne ohrozí gastroprevádzky
02 - Modified: 2023-03-22 15:47:32 - Feat.: - Title: Tieto bežné potraviny nám škodia viac, ako sme si mysleli
03 - Modified: 2023-03-21 16:00:00 - Feat.: - Title: Jar, nočná mora alergikov, je tu: Úľavu nájdete v bežných potravinách, týmto sa naopak vyhnite
04 - Modified: 2023-03-25 18:33:10 - Feat.: - Title: Nechce sa vám doma variť? Priplatíte si. Donáška zažíva efekt snehovej gule
05 - Modified: 2023-03-20 10:15:02 - Feat.: - Title: S vakcínou proti chorobe z Last of Us by to v realite nevyzeralo inak, tvrdí odborníčka. Už 20 rokov sme nevyrobili žiadny liek