StoryEditorJeden omikron, dva svety. Bratislava zatvorená, v Prahe plný lokál
Po celom Slovensku zasadila pandémia reštauráciám a službám zásadnú ranu. Majiteľom, ktorí stále bojujú, však dochádzajú sily a nezvládajú likvidačné opatrenia. Niektorí už neveria, že sa situácia na konci februára zlepší.
„Podľa publikovaných informácií z Česka a okolitých štátov, ktoré pravidlá už uvoľnili, sa situácia v gastrosektore výrazne zlepšila,“ konštatuje majiteľka Slovak Pub a reštaurácie Flagship Martina Hlinová. Očakáva preto výrazné zvýšenie návštevnosti a výkonnosti gastroprevádzok v súvislosti s nadchádzajúcou zmenou režimu od pondelka 28. februára na takzvaný základ. Predpokladá zvýšenie obratu približne o 30 percent.
Prvé uvoľňovanie oznámila vláda 16. februára, a to aj napriek rekordným počtom nakazených. Slovensko by malo byť totiž na vrchole omikronovej vlny. Už o týždeň sa teda u nás zmenia opatrenia pre reštaurácie a ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil
02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste
03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu