StoryEditor

Do Bratislavy smerujú luxusné autá. Vieme, ako sa na autosalón dostanete zadarmo

27.04.2019, 14:02
Lietajúce auto, ale tiež exkluzívne vozidlá a bohatý sprievodný program. Tieto novinky vás čakajú na motoristickej udalosti roka v hlavnom meste.

Rok sa s rokom snúbil a na bratislavské výstavisko opäť smerujú mnohé horúce automobilové novinky známych i menej známych svetových výrobcov. Už o niekoľko dní (30. 4. – 5. 5. 2019) totiž štartuje ďalší ročník najväčšej motoristickej udalosti roka na Slovensku – bratislavský Autosalón 2019.

Ten si už v minulosti vyslúžil svojou skutočne vysokou úrovňou priazeň širokej verejnosti a taktiež titul Malá Ženeva. Vlani bol nepochybne najväčším lákadlom superšport Mercedes-AMG Project One, ktorý vo svojich útrobách ukrýval okrem iného hybridné ústrojenstvo a techniku zo samotnej formuly 1.

Tento rok má byť podľa organizátorov ešte viac nabitý a zatraktívniť ho má nielen samotný dátum, keďže autosalón po novinárskom dni otvorí brány pre verejnosť počas sviatku 1. mája 2019, ale tiež bohatý sprievodný program, zaujímavé výstavné kúsky a tiež ďalšie pripravované novinky.

Do Incheby však nezavítajú len Slováci, ale aj mnohí zahraniční fanúšikovia motorizmu. Bratislavský autosalón totiž nesie status najlepšej automobilovej udalosti v stredoeurópskom regióne a, popravde, nie je sa ani čomu čudovať.

Exkluzívne kúsky

Na výstavisko mieria modely, ktoré mohli niekoľkí šťastlivci vidieť zatiaľ len na autosalóne v Ženeve začiatkom tohto roka. Celkovo sa však návštevníkom predstaví 50 automobilových značiek a výstavnú slovenskú premiéru zažije až 60 horúcich noviniek. Jednou z nich bude aj „domáci“ výtvor v podobe najnovšieho modelu „lietajúceho auta“ – Aeromobilu 4.0, ktorý u nás doteraz nebol predstavený.

Ten je schopný jazdiť po bežných cestách, parkovať na klasickom parkovisku, ale zároveň poskytuje možnosť vzlietnuť a prepravovať pasažierov niekoľko sto kilometrov vo vzduchu. Treba však spomenúť, že jeho využitie zatiaľ brzdí legislatíva – minimálne u nás. Ostré uvedenie na trh pritom výrobca plánuje už na budúci rok.

Chýbať nebude prehliadka modelov všetkých druhov – od malých mestských áut cez mohutné offroady, obľúbené športovo-úžitkové vozidlá až po športové a poriadne luxusné kúsky v exkluzívnych expozíciách. Pripravený je už tradičný Exclusive Salon, ktorý bude zoskupovať modely ako Lamborghini Urus či Rolls-Royce Cullinan, ktorý patrí k najväčším a najdrahším SUV sveta.

Keďže jedným zo súčasných trendov je aj elektromobilita, bratislavský autosalón v tomto smere nezaostáva a ukáže napríklad tiež čisto elektrické SUV ako Audi e-tron či Mercedes-Benz EQC, ktoré budú na autosalóne najekologickejšími SUV a budú sa nachádzať v samostatnej expozícii. Zároveň bude možné zákazníkom v tejto časti poskytnúť informácie o nových možnostiach využitia, podpory alebo financovania.

Pozrite si aj naše nedávne video z marcového autosalónu v Ženeve:

​Priestor však budú mať aj klasické nové modely výrobcov, takže návštevníci si budú môcť dopodrobna prezrieť napríklad trnavskú novinku Peugeot 208 a e-208, Peugeot 508 SW, Mercedes-Benz CLA či Triedu A sedan, BMW radu 7, Škodu Scala a Kamiq, modernizovaný Volkswagen Passat, Kiu Proceed, faceliftový Ford Mondeo, ostrý Hyundai i30 Fastback N, Mazdu 3 sedan a mnoho ďalších. Zavítajú sem však aj pre niekoho menej známe značky ako Nextem-Cenntro, Piaggio, Biro alebo tiež elektromobily od Zhidou.

Súčasťou autosalónu je už tradične okrem bežných osobných vozidiel tiež výstava obytných automobilov, pričom tento rok to bude až rekordných 25 značiek karavanov, obytných vozidiel a prívesov pre všetkých milovníkov dlhých ciest a oddychu na štyroch kolesách. Budú medzi nimi nielen luxusné vyšperkované kúsky, ale aj dostupnejšie a najmä praktické vozidlá.

Na svoje si prídu aj detskí návštevníci, keďže v rámci expozície Mini Autosalónu budú zastúpené originálne licencované detské elektrické autíčka, ktoré sú vernou kópiou reálnych modelov „pre dospelých“. Medzi tohtoročnými premiérami tu nebude chýbať podsvietený šesťkolesový Mercedes G63 alebo štýlový dvojmiestny Maybach G650. Premiéru v rámci expozície budú mať aj elektrické štvorkolky pre väčších jazdcov s výkonom od 800 W. Deti si na viacerých autíčkach budú môcť aj zajazdiť či urobiť si originálnu fotografiu a Mini Autosalón doplní tiež výstava historických šliapacích autíčok.

Na autosalón zadarmo

Medzi tohtoročné organizačné novinky patrí najmä „autosalónový expres“, keď budú úplne nové modely Škoda Scala z určených stanovíšť voziť verejnosť na autosalón. Každý, kto na troch miestach v Bratislave nasadne do pripravených vozidiel, sa na autosalón odvezie bezplatne, a navyše ani neplatí vstupné. Expres bude fungovať každý deň od stredy 1. mája 2019 do nedele 5. mája počas otváracích hodín autosalónu.

Záujemcovia môžu do pristavených áut nastupovať na Hlavnej stanici, Námestí SNP (pri budove ČSOB) a na Hviezdoslavovom námestí (pri hoteli Park Inn). Rovnako bude možné využiť aj spätný odvoz z autosalónu na uvedené tri stanovištia. Počas autosalónu nebudú chýbať obľúbené testovacie jazdy na osobných automobiloch a elektromobiloch, vo štvrtok 2. mája sa uskutoční aj kuriérske testovanie úžitkových vozidiel. Prvoradá je však bezpečnosť a prevencia, o ktoré sa počas trvania autosalónu postarajú simulátory nárazu a prevrátenia vozidla.

„Ochutnávku“ všetkých vystavených automobilov či obytných vozidiel môžu návštevníci zo všetkých kútov Slovenska aj zo sveta ukončiť naozajstnou ochutnávkou svetových chutí v úplne novej outdoorovej street food zóne na autosalóne. Tohtoročnou novinkou je aj Dermacol Beauty kútik pre nežné pohlavie, ktoré sa môže nechať bezplatne nalíčiť profesionálnymi vizážistkami a ešte viac si spríjemniť prehliadku bratislavského autosalónu.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 01:50